Τρία είναι τα βασικά θέματα που καλούνται να εξετάσουν οι ειδικοί στην σημερινή έκτακτη συνεδρίασή τους και συγκεκριμένα:

  1. την απαγόρευση κυκλοφορίας
  2. τη μουσική στην εστίαση
  3. την αλλαγή του «πρωτοκόλλου» σε γάμους και τελετές

Σε ό,τι αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα, η Επιτροπή αναμένεται να ταχθεί υπέρ της επέκτασης του ωραρίου από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, στη 01:30 αντί για τις 00:30 που ισχύει σήμερα.

Παράλληλα, αναμένεται να δοθεί «πράσινο φως» για την επιστροφή της μουσικής σε καφέ, εστιατόρια, beach bars, το οποίο μάλιστα αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Προς το παρόν, δεν πρόκειται να υπάρξει μεταβολή στην απαγόρευση για όρθιους πελάτες στους χώρους εστίασης, που θα συνεχίσει να ισχύει κανονικά.

Παράλληλα, αναμένεται να εγκριθεί και το αίτημα για αύξηση των καλεσμένων σε 200 (επιτρέπονται μέχρι 100) σε γάμους, βαφτίσεις κ.λπ., με βασικό προσανατολισμό της επιτροπής η συγκεκριμένη αλλαγή να εφαρμοστεί τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, το υπουργείο του έχει ζητήσει και το άνοιγμα των φροντιστηρίων και το θέμα θα τεθεί σήμερα επί τάπητος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις