Ακραία σεξιστικό θεωρήθηκε από πολλούς το προωθητικό βίντεο για συνέδριο για τη γονιμότητα το οποίο τελικά ακυρώθηκε. Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, Κωνσταντίνος Πάντος το σποτ είχε πάρει την έγκριση του ΕΣΡ.

Στο εν λόγω βίντεο της εκδήλωσης μια γυναίκα που έχει κλείσει τα 40 εμφανίζεται να απολογείται για το γεγονός ότι επένδυσε στην εκπαίδευσή και την καριέρα της αντί να κάνει οικογένεια:

«Τι έχω κάνει λάθος;»

«Και ξαφνικά, έρχεται η μέρα που κλείνεις τα πολλά. Κι έτσι απλά, αρχίζει ο απολογισμός. Όχι γι’ αυτά που έκανες, αλλά γι’ αυτά που θα έπρεπε να έχεις κάνει. «Άντε τι κάθεσαι; Πότε θα παντρευτείς; Πότε θα γίνεις μάνα;». Κι αναρωτιέσαι: Πέρασες στο πανεπιστήμιο. Έπιασες μια καλή δουλειά. Γνώρισες τον άνδρα των ονείρων σου. Και ξαφνικά μαθαίνεις πως αυτό το 4 στον διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου, δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα. «Τι έχω κάνει λάθος;». Τίποτα δεν έχεις κάνει λάθος. Απλά δεν γνώριζες. Αν ονειρεύεσαι να κάνεις την δική σου οικογένεια αύριο, φρόντισε να ενημερωθείς σήμερα», ακούγεται στο διαφημιστικό σποτ.

Κάτω από το επίμαχο βίντεο, που αναρτήθηκε στο YouTube, δεκάδες χρήστες εκφράζουν την δυσαρέσκειά αλλά και την οργή τους με το περιεχόμενο, που χαρακτηρίζουν «ενοχοποιητικό, ρατσιστικό, στερεοτυπικό και οπισθοδρομικό», σημειώνοντας ότι είναι «υποτιμητικό για όλες τις γυναίκες, είτε έχουν παιδιά είτε όχι».

Πάντος: Σκοπός μας ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, κ. Κωνσταντίνος Πάντος μιλώντας τη Δευτέρα στον ΑΝΤ1 σημείωσε ότι σκοπός του συνεδρίου ήταν η ενημέρωση της σύγχρονης Ελληνίδας και του κόσμου για τα όρια που θέτει η φύση για τη γονιμότητα. “Ήταν ένα συνέδριο, με το οποίο θέλαμε να φέρουμε και την πολιτεία προ των ευθυνών της” είπε χαρακτηριστικά.

Όσο για το σποτάκι, σημείωσε ότι αποτελεί μια αυτοβιογραφία μιας δημοσιογράφου. “Παρασυρθήκαμε και εμείς για το στείλαμε στο ΕΣΡ, από όπου πέρασε από αυστηρό έλεγχο και εγκρίθηκε” σημείωσε.

“Παιζόταν ήδη στην τηλεόραση και δεν “άνοιξε μύτη”. Μόλις όμως έγινε αυτός ο σάλος, το κατεβάσαμε. Δεν θέλαμε να δημιουργήσουμε προβλήματα, αλλά θέλαμε να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε” εξήγησε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις