Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα με τους μαθητές των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) να εξετάζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Στους υποψηφίους δόθηκε από άρθρο του ημερήσιου τύπου με τίτλο «Το αύριο δεν είναι πια αδιαπέραστο πέπλο», ενώ τους δόθηκε και κείμενο του Νίκου Γκάτσου, «Κείμενα της νεότερης λογοτεχνίας (και απόψεις για την ποίηση), Γ. Σπανός κ.ά, 1987».

Το θέμα της έκθεσης ήταν για τα εφόδια που χρειάζονται οι νέοι για να αντιμετωπίσουν τον κόσμο αλλά και τις δράσεις με τις οποίες θα μπορούσαν να τον κάνουν καλύτερο.

Η πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για βατά και ενδιαφέροντα θέματα που απευθύνονταν όμως σε καλά διαβασμένος καθώς απαιτούσαν προσοχή και καλή κριτική σκέψη. Οι ασκήσεις ήταν κατανοητές και σύμφωνες με τις οδηγίες του νέου συστήματος.

Η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) σχολίασε τα θέματα που «έπεσαν» ως εξής:

«Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να επεξεργαστούν το θέμα των προσδοκιών της νέας γενιάς για το μέλλον, θεματική ενότητα που διδάσκεται και στις τρεις τάξεις του Λυκείου. Τα θέματα κρίνονται βατά. Οι λεξιλογικές και υφολογικές ασκήσεις αντλούνται με σχετική ευκολία από τα κείμενα αναφοράς, ενώ στο θέμα της παραγωγής λόγου ζητείται να παραθέσουν την προσωπική τους γνώμη για τα εφόδια που απαιτούνται ώστε να αντιμετωπιστούν οι δυσμενείς επιπτώσεις του μέλλοντος καθώς και οι δράσεις με τις οποίες θα μπορούσαν να βελτιώσουν έναν διαρκώς εξελισσόμενο κόσμο»

Πατήστε εδώ για να δείτε τα σημερινά θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

Το πρόγραμμα των Πανελλαδικών εξετάσεων 2021 των ημερήσιων και εσπερινών ΓΕΛ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις