Σε κάθειρξη 9 ετών, από την οποία αναμένεται να εκτίσει 3-4 χρόνια, σύμφωνα με το σωφρονιστικό σύστημα, καταδικάστηκε ο αγρότης που πριν από έναν χρόνο επιτέθηκε με σιδερολοστό κατά αστυνομικού στους Παξούς, προκαλώντας του σοβαρά προβλήματα υγείας.

Μιλώντας στο Mega ο δικηγόρος του αστυνομικού, Ανδρέας Ταγαράκης, τόνισε: «Η ποινή ήταν 9 χρόνια για απόπειρα ανθρωποκτονίας, οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Αυτό που απεδείχθη είναι ότι δεν επρόκειτο για απλή βιαιοπραγία. Ο σκοπός του δράστη, όπως προέκυψε, ήταν να σκοτώσει τον εντολέα μου. Ο πελάτης μου ήταν πολύ τυχερός που τα κατάφερε, τα χτυπήματα ήταν ακαριαία και θανατηφόρα. Ο δράστης ανέπτυξε πολλούς ισχυρισμούς για την πράξη του, μεταξύ αυτών ότι κάποια στιγμή στο παρελθόν τον είχε συλλάβει ο εντολέας μου, για άλλα αδικήματα, κάτι που από έρευνα που έγινε απεδείχθη ότι δεν έγινε ποτέ».

«Ο πελάτης μου είχε τελειώσει την υπηρεσία του και ήταν στην παραλιακή οδό των Παξών μαζί με δύο συναδέλφους του, επίσης εκτός υπηρεσίας. Ο δράστης του επιτέθηκε με σιδερολοστό από πίσω», συνέχισε ο ίδιος.

«Ο πελάτης μου ένα χρόνο μετά ταλαιπωρείται ακόμα, έχει υποβληθεί σε πολλές επεμβάσεις, έχει μόνιμες βλάβες. Έχει θέματα με την ακοή και την όραση του, που τα παλεύει. Θέλει να ευχαριστήσει την τοπική κοινωνία. Το παιδί υπηρετούσε για ένα διάστημα στους Παξούς και ήταν μετά στην αστυνομική διεύθυνση Κέρκυρας. Έστω και αν βλέπουμε καθημερινά αδικήματα τέτοιας φύσης, δεν σταματάμε να εκπλησσόμεθα. Ο πελάτης μου είναι σε αναρρωτική από τότε, δεν ξέρουμε πότε θα επανέλθει στην υπηρεσία του», κατέληξε ο κ. Ταγαράκης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις