Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος ήταν ένας από τους επτά μητροπολίτες που δέχθηκαν την επίθεση με καυστικό υγρό και τραυματίστηκε. Ωστόσο, παρά τις πρώτες πληροφορίες ότι υγεία του βρίσκεται σε κίνδυνο, τα πράγματα φαίνεται να είναι καλύτερα.

Αυτήν τη στιγμή νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Γεννηματά και συγκεκριμένα σε όροφο του κτιρίου της οφθαλμολογικής κλινικής με θεράποντα ιατρό τον κ. Κωνσταντίνο Τσούτσο.  Είναι ελαφρά τραυματισμένος στην αριστερή πλευρά του προσώπου, ενώ η όρασή του δεν διατρέχει κίνδυνο ενώ νοσηλεύεται στην κλινική προληπτικά μέχρι να πάρει εξιτήριο.

«Ήταν σαν να ραντίζει»

Το υγρό με το οποίο επιτέθηκε ο δράστης ήταν ιδιαίτερα καυστικό και είχε ως αποτέλεσμα ακόμα και οι αναθυμιάσεις να δημιουργήσουν οφθαλμολογικές ενοχλήσεις σε όσους δέχτηκαν το υγρό σε σημεία στο πρόσωπο. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ο τρόπος με τον οποίο έριξε το υγρό δράστης μέσα από ένα γυάλινο μπουκάλι ήταν σαν να ραντίζει. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μικρές σταγόνες να πάνε σε διάφορα σημεία στα σώματα των ανθρώπων που δέχτηκαν την επίθεση. Γι΄ αυτό είχαμε μεγάλη διασπορά σε επτά άτομα αλλά ευτυχώς όχι ιδιαίτερα βαρείς τραυματισμούς.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις