Την πεποίθησή του ότι το έγκλημα στα Γλυκά Νερά ήταν προσχεδιασμένο από τον δράστη, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, εξέφρασε ο Θανάσης Κατερινόπουλος, ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ εν αποστρατεία, σημειώνοντας παράλληλα ότι η διαδικασία ενοικίασης του σπιτιού στη Σούδα μπορεί να κρύβει σημαντικές πληροφορίες. Επιπλέον, επανέλαβε την πεποίθησή του ότι πρέπει να διερευνηθεί η ύπαρξη και ηθικού αυτουργού “έξω από το σπίτι”.

Ο κ. Κατερινόπουλος μίλησε στην κυπριακή εκπομπή “Πρωτοσέλιδο”. Αναφερόμενος στους ισχυρισμούς του καθ’ ομολογία δολοφόνου περί βρασμού ψυχής, υπογραμμίζει ότι: “είναι φανερό ότι υπήρχε προμελέτη” και πώς “στόχος του είναι να προβάλει τους δικούς του ισχυρισμούς για να μετριάσει την ποινή που αργότερα θα του επιβληθεί από το Δικαστήριο”.

Μάλιστα ο κ. Κατερινόπουλος σχολίασε ότι οι Αρχές έφτασαν καθυστερημένα στην εξιχνίαση της υπόθεσης: “Προσωπικά δεν πείστηκα ότι δεν έχει σχέση με το έγκλημα. Ήμουν ο πρώτος που φώναζα ότι αυτός είναι, δεν το έλεγα τυχαία. Υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις, οι Αρχές έστω και καθυστερημένα έφτασαν εκεί”.

Αναφορικά με τα σενάρια που θέλουν τον πιλότο να έχει συνεργό, ο κ. Κατερινόπουλος σχολίασε: “Βεβαίως είναι ο αυτουργός του εγκλήματος, δεν πιστεύω ότι στο χώρο υπήρχε τρίτο πρόσωπο, αυτό θα είχε αποδειχθεί μέχρι τώρα. Δεν μπορούμε όμως να αποκλείσουμε ότι έξω από το σπίτι δεν υπήρχαν άλλα πρόσωπα που ενδεχομένως έπαιξαν ρόλο για να φτάσει στη δολοφονία” είπε.

Ο ίδιος φαίνεται πεπεισμένος για την ύπαρξη κάποιου συνεργού, πιθανόν εκτός της μεζονέτας. “Η εκτίμηση μου είναι ότι υπάρχει συνεργός, πιστεύω ότι θα συνεχίσει να το ψάχνει η Δικαιοσύνη. Θέλω να πιστεύω ότι θα κινηθούν και σε αυτή τη κατεύθυνση για τη διερεύνηση ύπαρξης ηθικού αυτουργού ή άλλου συνεργού που δεν ήταν στο σπίτι αλλά έξω από το σπίτι. Η γλώσσα σώματος αυτού του ανθρώπου έλεγε τα πάντα από την πρώτη στιγμή” τόνισε.

Το σπίτι στη Σούδα

Ως προς το ταξίδι του ζευγαριού στην Κρήτη, προκειμένου να νοικιάσουν ένα σπίτι στη Σούδα, στο διάστημα κοντά στις 10 Απριλίου, ο κ. Κατερινόπουλος επιμένει ότι πρέπει να διερευνηθεί και επικεντρώνεται σε ένα ακόμη πρόσωπο που ταξίδεψε μαζί τους.

“Κάποιος από το ζευγάρι με κάποιο άλλο πρόσωπο πήγαν να νοικιάσουν ένα σπίτι, αυτό είναι ως πληροφορία που θα τη χρησιμοποιήσουν, ίσως υπάρχουν πληροφορίες στο σπίτι ίσως και όχι”, σχολίασε όλο νόημα.

Δείτε όλα όσα είπε ο κ. Κατερινόπουλος στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο Τούνελ»

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις