Πυρκαγιά από άγνωστη αιτία σημειώθηκε στις 7.00 π.μ. στην Κατάβαση της Χίου, όπου έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής. H πυρκαγιά ήταν ήδη μέσα στο χωριό όταν έφθασαν τα πρώτα οχήματα, και αυτός ήταν ο λόγος που οι δύο οικογένειες που κατοικούν εκεί εγκατέλειψαν με ασφάλεια τα σπίτια τους.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί το πύρινο μέτωπο συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα, αυτή τη φορά με κατεύθυνση προς τη Σιδηρούντα, εκεί που έχει επικεντρωθεί το ενδιαφέρον επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του flash.gr που επικοινώνησε με την πυροσβεστική αποφασίστηκε και η εκκένωση, προληπτικά,  και δεύτερου οικισμού, της Σιδηρούντας. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμoi, ενώ έχουν αποσταλεί πολλές δυνάμεις για την κατάσβεση της φωτιάς. Πιο συγκεκριμένα, Συνολικά θα επιχειρούν 87 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα Σάμου, 3 Ε/Π, 7 Α/Φ ( 2CL 215, 2CL 415, 2 PZL, και το BERIEV -200). Eπίσης μεταβαίνουν με Α/Φ ATR της ΓΓΠΠ 25 πυροσβέστες του αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος της 2ης ΕΜΑΚ, 4 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη. Παράλληλα, υπάρχει και συνδρομή από εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στο πλαίσιο της κατάσβεσης ένας πυροσβέστης λιποθύμησε από εισπνοή καπνών και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χίου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις