Δριμύ «κατηγορώ» προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και τον ΕΟΔΥ για τα κρούσματα στο πλοίο από την Ίο που κατέφτασε σήμερα στη Ραφήνα, με νεαρούς επιβάτες, από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), Αντώνη Νταλακογιώργο.

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Alpha, ο κ. Νταλακογιώργος κατήγγειλε πως τόσο η πλοιοκτήτρια εταιρεία όσο και ο ΕΟΔΥ γνώριζαν για επιβεβαιωμένα ή ύποπτα κρούσματα στο πλοίο, πριν καν αυτό αναχωρήσει από την Ίο. Ωστόσο, με παρέμβαση του Υπουργείου Ναυτιλίας αποφασίστηκε να ταξιδέψουν κανονικά στη Ραφήνα.

«Κατά την άφιξη του πλοίου (σ.σ. στη Ραφήνα), κατά τη δική μας πληροφόρηση, 17 κρούσματα βρέθηκαν μετά από έλεγχο του κλιμακίου του ΕΟΔΥ. Απ’ ό,τι πληροφορήθηκα, το πλοίο, η εταιρεία γνώριζε πως οι επιβάτες αυτοί από την Ίο είναι επιβεβαιωμένα ή ύποπτα κρούσματα. Και μάλιστα σας προσθέτω στην καταγγελία αυτή, πως αυτό έγινε με παρέμβαση του υπουργείου η ενημέρωση. Εννοώ πως υπήρξε παρέμβαση στο πλοίο, στην εταιρεία που έλεγε ”φέρτε τους πίσω” από το Υπουργείο Ναυτιλίας» υπογράμμισε ο κ. Νταλακογιώργος.

Μάλιστα, πρόσθεσε πως δεν δέχεται καμία αμφισβήτηση για την εγκυρότητα της καταγγελίας. «Έχω μάλιστα την εντύπωση ότι τα παιδιά που είχαν μολυνθεί δεν είχαν απομονωθεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού» επεσήμανε επίσης, ρίχνοντας ευθύνες και στον ΕΟΔΥ που γνώριζε για την κατάσταση που επικρατούσε στο πλοίο.

«Αυτό το ήξερε και ο ΕΟΔΥ. Ήταν σε γνώση του ΕΟΔΥ. Ο ΕΟΔΥ ενημέρωσε το πλοίο για να απομονωθούν τα άτομα αυτά και ο ΕΟΔΥ περίμενε την άφιξη του πλοίου για να κάνει τον σχετικό έλεγχο».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις