Προ των πυλών ο νέος καύσωνας και ο Δήμος Αθηναίων παίρνει τα μέτρα του. Θέτει στη διάθεση των πολιτών τρεις κλιματιζόμενους χώρους για την προστασία από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Έτσι, λοιπόν, καθώς ο καύσωνας επανέρχεται ο Δήμος Αθηναίων ανοίγει από την Τρίτη (13.07.2021) τρεις κλιματιζόμενες αίθουσες για την προστασία των ευάλωτων ομάδων της πόλης.

Οι κλιματιζόμενοι χώροι, οι οποίοι θα παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι τη λήξη του φαινομένου και θα έχουν ωράριο λειτουργίας από τις 08:00 το πρωί μέχρι και τις 21:00 το βράδυ, είναι οι εξής:

1. Λέσχη Φιλίας «Η Ανάληψη του Κυρίου», Χελντράιχ 15, Νέος Κόσμος,

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 – 9240403

2. Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς, Αίμωνος 9 και Άστρους,

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 – 5140877

3. Λέσχη Φιλίας Λαμπρινής, Ιαλέμου 63

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 – 2933857

Στους χώρους θα τηρηθούν αυστηρά όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας που προβλέπονται βάσει των οδηγιών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για τον Covid -19. Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής των πολιτών στον χώρο, θα τηρηθεί η ελάχιστη απόσταση του ενάμιση μέτρου (1,5) μεταξύ των ατόμων, ενώ ο ανώτατος αριθμός υποδοχής ανά χώρο δεν θα ξεπεράσει τα 30 άτομα.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν προηγουμένως:

– είτε απευθείας με τη Λέσχη Φιλίας για την οποία ενδιαφέρονται

– είτε με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης του Δημότη 1595,
– είτε με το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων: 210 – 5277000.

Παράλληλα, οι ομάδες streetwork του Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) με επιπρόσθετες βάρδιες, θα συνεχίσουν εντατικά το έργο τους και τις ημέρες του καύσωνα.

Στη διάρκεια των επιτόπιων παρεμβάσεών τους στον άστεγο πληθυσμό, οι ομάδες του streetwork θα προσφέρουν δροσερό νερό και είδη πρώτης ανάγκης, θα ενημερώνουν για τη λειτουργία των κλιματιζόμενων χώρων που διαθέτει ο Δήμος και θα δίνουν οδηγίες για την προστασία από τον καύσωνα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις