Ένα… περιστατικό που συζητιέται έγινε στο Αγρίνιο! Το προηγούμενο διάστημα είχε γίνει ντόρος στη συγκεκριμένη πόλη, εξαιτίας του ποσοστού θνητότητας στη μονάδα ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου, το οποίο είχε φτάσει μέχρι και το 100% για ένα διάστημα. Ως… επακόλουθο είχε παραιτηθεί ο Διοικητής του νοσοκομείου, Ανδρέας Τσώλης.

Μάλιστα, από τη Δευτέρα 12 Ιουλίου την προσωρινή διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος έχει αναλάβει η Ελένη Φιλιπποπούλου, δηλαδή η αναπληρώτρια διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας, η οποία διοικεί και το νοσοκομείο Μεσολογγίου, όπως αναφέρει το karvasaras.gr.

Για αρκετούς μήνες στο νοσοκομείο Αγρινίου έχουν ανασταλεί τα τακτικά χειρουργεία και έχουν περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό πολλές λειτουργίες του που αφορούν την λοιπή νοσηρότητα.

Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα αρκετοί είναι οι υγειονομικοί που επιμένουν ότι πρέπει να υπάρξουν ενέργειες προς την επαναλειτουργία του νοσοκομείου και για θέματα λοιπής νοσηρότητας και όχι μόνο κορονοϊού. Μένει να φανεί αν η απόφαση αυτή πάρθηκε προς αυτή την κατεύθυνση ή επειδή κρίθηκε ακατάλληλη η ΜΕΘ κορονοϊού του νοσοκομείου Αγρινίου.

Πάντως οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ιατρικό προσωπικό θα μεταφερθεί σε ΜΕΘ κορονοϊού της Πάτρας, ενώ το νοσηλευτικό προσωπικό θα αξιοποιηθεί σε άλλα τμήματα του νοσοκομείου Αγρινίου. Το αξιοσημείωτο είναι ότι με αυτή την εξέλιξη η Αιτωλοακαρνανία μένει χωρίς ΜΕΘ κορονοϊού και όποιο περιστατικό προκύπτει θα μεταφέρεται σε νοσοκομεία εκτός νομού (Πάτρα, Ιωάννινα κλπ). Κάτι που δημιουργεί και ερωτήματα για το εάν θα ήταν προτιμότερο να κλείσει (όπως και έγινε) ή να ενισχυόταν το προσωπικό και οι συνθήκες στο συγκεκριμένο νοσοκομείο για καλύτερα αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις