Η Θήβα βρίσκεται στο «χορό» των μετασεισμών, καθώς μέσα σε 19 ώρες το έδαφος κουνήθηκε 65 φορές. Το έδαφος εξακολουθεί να τρέμει στη Θήβα, καθώς μέσα σε λιγότερο από 19 ώρες έχουν σημειωθεί 65 μετασεισμοί.

Συγκεκριμένα, από τις 00:00 το βράδυ της Τετάρτης, η γη εξακολουθεί να τρέμει στη περιοχή, ενώ η πλειοψηφία των μετασεισμών είναι ανάμεσα στα 1,5 με 2,5 Ρίχτερ, Βεβαίως, υπάρχουν εξαιρέσεις, όπως μετασεισμοί που ήταν 1,3 Ρίχτερ, ενώ ορισμένοι άγγιξαν τα 3 Ρίχτερ.

Μάλιστα, ο Σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος με ανάρτηση στο Facebook, αναφέρει πως η Θήβα είναι υπό στενή παρακολούθηση.

Πιο αναλυτικά, αναφέρει τα εξής:

«NEΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ 4,1 ΣΤΗ ΘΗΒΑ

Έγινε στις 8.05 πμ. Όπως είχα πει και σε προγενέστερη ανάρτηση
στην περιοχή έχουμε μία συστάδα (cluster) σεισμών ανατολικά, αναπτύχθηκε το Δεκ. 2020, και μια δυτικά, σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες. Και είχα θέσει το ερώτημα.

Σμήνος? Σειρά μικρών σεισμών που θα “σβήσει” σιγά-σιγά. Προσεισμοί? Σειρά σεισμών με σταδιακή αύξηση του πλήθους και των μεγεθών και που οδηγεί σε μεγαλύτερο.

Ο πρωινός σεισμός και οι μικρότεροι που ακολούθησαν δεν ενισχύουν την άποψη του σμήνους. Το ενδιάμεσο τμήμα μεταξύ δυτικής και ανατολικής συστάδας παραμένει άσπαστο. Η στενή παρακολούθηση και αξιολόγηση συνεχίζονται».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις