Υπό μερικό έλεγχο  τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Τρίτη το πρωί στην περιοχή περιοχή ανάμεσα σε Σταμάτα, Ροδόπολη, Διόνυσο και Άνοιξη με πυκνή βλάστηση κοντά σε κατοικίες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής.

Σχετικά με την πορεία της πυρκαγιάς ο Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωσε για την κατάσταση που βρίσκεται πλέον η φωτιά στην περιοχή. Όπως τόνισε, η φωτιά πέρασε μέσα από τις περιοχές της Σταμάτας, της Ροδόπολης και του Διονύσου, ενώ εστάλησαν δύο sms από το 112 σε κατοίκους για οδηγίες και κατάσταση ετοιμότητας. «Η επέμβαση της πυροσβεστικής ήταν άμεση. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 310 πυροσβέστες, 110 οχήματα, 10 πεζοπόρα τμήματα, 10 ελικόπτερα, 12 αεροσκάφη και το ρωσικό Beriev. Αυτή τη στιγμή η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση και είναι βελτιωμένη. Το μέτωπο προς την πλευρά της Πεντέλης είναι ασφαλές, ενώ οι δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής», δήλωσε οι υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι έχουν γίνει τέσσερις προσαγωγές υπόπτων, ενώ ερευνώνται τα αίτια από το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής.

Από τη σειρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δήλωσε:

«Θα προστατεύσουμε τα πολύτιμα δάση μας και τις ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Είμαστε εδώ όλοι σε επιφυλακή, για να δράσουμε άμεσα. Είναι πολύ δύσκολες ημέρες αυτές και ζητάμε από όλους τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή». Δείτε όλη την ενημέρωση εδώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κοινοτάρχης Ροδόπολης Βασίλης Κλεφτάκης έκανε λόγο για 20 σπίτια καμένα ή με μεγάλες ζημιές.

Δείτε φωτορεπορτάζ από τη φωτιά στην Σταμάτα

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις