Πέθανε άνδρας περίπου 40 ετών, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι σε τροχαίο, ενώ βρισκόταν στην Ιπποκράτειο Πολιτεία η οποία πλήττεται από τη μεγάλη φωτιά. Ο άνδρας οδηγούσε μοτοσικλέτα, όταν γλίστρησε σε νερά που είχαν ρίξει τα πυροσβεστικά οχήματα, με αποτέλεσμα να πέσει στο οδόστρωμα και να χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι.

Πυροσβέστες που βρίσκονταν στο σημείο προχώρησαν σε πρώτες βοήθειες και του έκαναν ΚΑΡΠΑ.

Στη συνέχεια, έγινε αγώνας δρόμου για την αναζήτηση ασθενοφόρου και τη μεταφορά του άνδρα από την Ιπποκράτειο Πολιτεία στο ΚΑΤ, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Δυστυχώς, δεν τα κατάφερε. Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, μάλιστα, ο άτυχος άνδρας φέρεται να ήταν εθελοντής πυροσβέστης ο οποίος είχε βρεθεί στο σημείο για συνδράμει στην κατάσβεση.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΚΑΤ αναφέρει: «Την 14:00 της σήμερον διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ κάτοικος της Ιπποκράτειου Πολιτείας, ηλικίας 38 ετών με κτύπημα στο κεφάλι με μη ανιχνεύσιμα ζωτικά σημεία, από πτώση στύλου της ΔΕΗ, σύμφωνα με μαρτυρίες παρευρισκομένων. Έγινε προσπάθεια ανάνηψης επί 70 λεπτά χωρίς αποτέλεσμα».

Τι γίνεται με τους υπόλοιπους τραυματίες

  • Σε νοσοκομεία της Αθήνας έχουν διακομιστεί τουλάχιστον 9 περιστατικά με 5 εγκαυματίες, έναν τραυματία και 3 συμπολίτες μας με αναπνευστικά προβλήματα.
  • Στη Βόρεια Εύβοια, έχουν διακομιστεί 11 περιστατικά στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας
  • Στο ΚΥ Αρχαίας Ολυμπίας έχουν προσέλθει συνολικά 10 πολίτες με ήπια αναπνευστικά προβλήματα και θλαστικά τραύματα και 2 πυροσβέστες με ελαφρά εγκαύματα.
  • Στο Νοσοκομείο Πύργου διακομίστηκαν 4 ηλικιωμένοι με ήπια αναπνευστικά προβλήματα και παρέμειναν για φιλοξενία μέχρι να προωθηθούν σε ξενώνες της Εκκλησίας.
  • Επίσης, στο Νοσοκομείο Πύργου διακομίστηκαν και δύο πυροσβέστες που τραυματίστηκαν έπειτα από ανατροπή οχήματος.
  • Στο ΚΥ Αρεόπολης Λακωνίας προσήλθαν 4 πολίτες με ήπια αναπνευστικά προβλήματα.
  • Στο ΚΥ Μελιγαλά Μεσσηνίας παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε 2 πολίτες και 2 πυροσβέστες.

Χαμός στο ΚΑΤ

Την ίδια ώρα, στο ΚΑΤ επικρατεί πανικός. Η προσέγγιση είναι δύσκολη λόγω ουράς χιλιομέτρων στην Εθνική Οδό. Τα ασθενοφόρα φτάνουν το ένα μετά το άλλο. Οι γιατροί χρειάστηκε να διώξουν οικογένειες ασθενών εξαιτίας της πολυκοσμίας και των πολλών περιστατικών .

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις