Ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο αστυνομικός ο οποίος πυροβόλησε ένα πίτ μπουλ σε ταράτσα πολυκατοικίας στο Γαλάτσι, την περασμένη εβδομάδα. Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε για το αδίκημα της ζωοκτονίας σε βαθμό κακουργήματος και σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε πως δεν ήθελε να σκοτώσει το σκύλο.

Με το πέρας της απολογίας του, αποφασίστηκε ότι ο ένστολος θα πρέπει να παρουσιάζεται στον ανακριτή μια φορά τον μήνα. Ο ίδιος φέρεται μάλιστα να υποστήριξε ότι ήταν σε άμυνα, γιατί το ζώο του επιτέθηκε και τον δάγκωσε.

Στον αντίποδα ο ιδιοκτήτης του σκύλου φέρεται να είπε πως είναι ψευδής ο ισχυρισμός του κατηγορούμενου αστυνομικού, ότι δηλαδή το σκυλί του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε στο πόδι.

Το χρονικό της υπόθεσης

Την περασμένη Πέμπτη αστυνομικοί της ομάδας Δίας πήγαν σε πολυκατοικία στο Γαλάτσι για να ερευνήσουν καταγγελία ενοίκου εναντίον των διαχειριστών της πολυκατοικίας, που είχαν δύο πιτ μπουλ στην ταράτσα.

Το σκυλί, σύμφωνα με την αστυνομία, δάγκωσε τον αστυνομικό στο πόδι. Ωστόσο, την περασμένη Πέμπτη, η ιδιοκτήτρια του πιτ μπουλ, με ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είχε μιλήσει για «εν ψυχρώ δολοφονία» σκύλου από τον αστυνομικό και κατέθεσε μήνυση εναντίον του.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις