Τις δύσκολες ώρες που έζησε στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Σωτηρία περιέγραψε στον ΣΚΑΪ η 30χρονη Ρεβέκκα Κινίνη, η οποία νόσησε τον περασμένο Ιούλιο από Covid-19, ενώ δεν είχε εμβολιαστεί.

Είχε αποφύγει το εμβόλιο λόγω συμβουλής ενός γιατρού της, ο οποίος της είχε πει να το αποφύγει λόγω αλλεργιών.

«Αν δεν πήγαινα 22 Ιουλίου στο Σωτηρία, στις 23 μου είπαν ότι θα πέθαινα στο σπίτι μου», τόνισε, δίνοντας την δραματικότητα της κατάστασης.

Και συνεχίζει: «Είχα 82 οξυγόνο, λιποθύμησα και πήγα στο νοσοκομείο. Ήρθε η κυρία Γκάγκα που την ευχαριστώ για όλα και ο κύριος Τσιόδρας, με είδαν από το παράθυρο, την κατάστασή μου και την κλινική μου εικόνα και είπαν ότι το καλύτερο για εμένα είναι να μπω στην εντατική».

Προσθέτει ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας, λόγω της άσχημης κλινικής εικόνας της αλλά και του νεαρού της ηλικίας της, έδωσε έμφαση στην περίπτωση της: «Μου είπε και εκείνος, είσαι πολύ νέα θα τα καταφέρεις. Δεν ήξερα και εγώ γιατί μπαίνω στην εντατική, δεν μου λέγαν ότι είμαι τόσο βαριά. Είπα εντάξει, δεν μπορούσα να μιλήσω κιόλας, του είπα πάμε».

Στη ΜΕΘ έμεινε για έξι μέρες:«Ήταν 50 -50 αν θα διασωληνωθώ Έπρεπε να βάλω την ειδική μάσκα, ουσιαστικά θα καθαρίσουν τα πνευμόνια και θα φύγει η φλεγμονή που ήταν σαν κομμάτια σπασμένου γυαλιού, κομμάτια που έσπαγαν τους πνεύμονές μου».

«Είμαι η νεότερη που μπήκε στη ΜΕΘ 2 του Σωτηρία», τονίζει.

Κι εκείνη και ο σύντροφός της δεν είχαν εμβολιαστεί. Στην ερώτηση αν το μετάνιωσε, απαντάει: «Σίγουρα, θα είχαμε αποφύγει όλα αυτά. Και εκείνος να νοσήσει βαριά και εγώ έφτασα στο χείλος του γκρεμού, στην οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια, στο παραλίγο να πεθάνω. Σίγουρα το μετανιώνω, αλλά γι’ αυτό είμαι εδώ, για να πω πόσο σημαντικό είναι το εμβόλιο».

Η αποθεραπεία της είναι δύσκολη, καθώς κάνει φυσιοθεραπείες και ακόμα λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις