Σμήνος μαχητικών αεροσκαφών πραγματοποίησε πτήσεις πάνω από την Αθήνα το απόγευμα της Τετάρτης, 1η Σεπτεμβρίου, ενόψει της Athens Flying Week που θα πραγματοποιηθεί στις 4-5 Σεπτεμβρίου στο αεροδρόμιο της Τανάγρας.

Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις, ενώ ακόμα και οι αφίξεις των αποστολών είναι εντυπωσιακές, όπως αυτή των αεροσκαφών της Βασιλικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας.

Οι θεατές θα μπορέσουν να δουν από κοντά τις μοναδικές πτητικές δυνατότητες του γαλλικού Rafale Solo Display, να νιώσουν τη συγκίνηση και την γοητεία της πτήσης ενός αυθεντικού Warbird, του ελληνικού Spitfire, να θαυμάσουν τις εντυπωσιακές εναέριες “χορογραφίες” των Patrouille de France και των Saudi Hawks, να εκπλαγούν από τη δύναμη του ελληνικού F-16 Ζευς αλλά και του Δανέζικου F-16 Solo Display με τον κατακόκκινο διάκοσμο, να κλείσουν τα αυτιά τους στο πέρασμα των αμερικανικών F-15.

Όσοι βρεθούν στην Τανάγρα, θα παρακολουθήσουν από απόσταση αναπνοής την άσκηση “COMBAT EVAC” από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, διελεύσεις των πτητικών μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας, του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και τα πυροσβεστικά Canadair CL-415 και PZL.

Ακόμη, θα μπορέσουν να δουν τις μοναδικές διελεύσεις και τους σχηματισμούς που εξασφάλισε η ομάδα της Athens Flying Week για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Στη διοργάνωση συμμετέχει και η Aegean με το Α320 ΝΕΟ αλλά και η 114 Πτέρυγα Μάχης μαζί με την ΕΑΒ που παρέχουν τις εγκαταστάσεις τους στη διοργάνωση.

Τα εισιτήρια μπορείτε να τα εξασφαλίσετε μέσω της viva.gr και του δικτύου συνεργατών της, από 15 ευρώ για ενήλικες και 7,5 ευρώ για ανηλίκους.

Λόγω των υγειονομικών μέτρων, τα εισιτήρια εκδίδονται μόνο ηλεκτρονικά, ενώ όπως κάθε χρόνο υπάρχει διαθέσιμο λεωφορείο για τη μεταφορά των θεατών από και προς την αεροπορική βάση της Τανάγρας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις