Το λαϊκό προσκύνημα για τον μεγάλο συνθέτη που έφυγε από τη ζωή, θα ξεκινήσει σήμερα, 6 Σεπτεμβρίου στις 3 μ.μ. στη Μητρόπολη και θα ολοκληρωθεί (η πρώτη ημέρα) στις 7 το απόγευμα.

Θα συνεχιστεί αύριο Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου (10 π.μ. με 7 μ.μ.) και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου (10 π.μ. με 4 μ.μ.).

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, θα ακολουθήσει στις 3 το απόγευμα η τελετή αποχαιρετισμού.

Στη συνέχεια η σορός του Μ. Θεοδωράκη θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

Το παρασκήνιο

Λόγω κορονοϊού, τα πρωτόκολλα που θα ακολουθηθούν στην εξόδιο ακολουθία θα είναι αυστηρά. Μπορεί το θέμα του τόπου της κηδείας να λύθηκε, ωστόσο εντείνεται το παρασκήνιο για τα είκοσι πρόσωπα που επιτρέπεται να βρίσκονται μέσα στην Εκκλησία.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η κατεύθυνση που υπάρχει είναι να μείνουν εκτός του ναού οι εκπρόσωποι της οικογένειας, αλλά το πρόβλημα παραμένει.

Επικήδειο θα εκφωνήσει εκπρόσωπος της οικογένειας, χωρίς να έχει ακόμα λήξει οριστικά ποιος θα είναι. Στην αρχή, υπήρχε σκέψη να εκφωνήσουν ομιλίες εκ μέρους του πολιτικού κόσμου η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, πλην όμως δεν μπορεί να μην μιλήσει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Έτσι, η κατεύθυνση που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι να μιλήσουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, χωρίς να έχουν πάντως ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις