Απαγορευτικό απόπλου: Σταδιακά αίρονται ο περιορισμός του απόπλου σε πολλές ακτοπλοϊκές γραμμές, λόγω μερικής εξασθένησης των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Από το λιμάνι του Πειραιά τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό γίνονται κανονικά ενώ στις 12 το μεσημέρι αναχώρησε για Πάρο-Νάξο-Θήρα το BLUE STAR DELOS και για Σύρο-Τήνο-Μύκονο το BLUE STAR PAROS. Επίσης στη μία το μεσημέρι αναχώρησε κανονικά από τον Πειραιά, το SPEEDRUNNER για Σέριφο-Σίφνο-Μήλο.

Από το λιμάνι της Ραφήνας θα πραγματοποιηθούν δύο δρομολόγια το απόγευμα. Στις 4:30 θα αναχωρήσει το SUPER FERRY για Άνδρο-Τήνο-Μύκονο και για τον ίδιο προορισμό το “Θεολόγος Π” στις 5:30.

Τέλος, τα δρομολόγια στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη δεν εκτελούνται μετά από απόφαση του πλοιάρχου.

Απαγορευτικό απόπλου: Να ενημερώνονται οι επιβάτες

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους Λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις δρομολογίων.

Ισχυροί άνεμοι και τις επόμενες μέρες

Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού σήμερα και τις επόμενες μέρες θα είναι οι ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο. Σύμφωνα με τον Κλ. Μαρουσάκη αυτό τό θα δημιουργήσει προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες προς Κρήτη και Κυκλάδες. Στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα κατά διαστήματα θα έχουμε συννεφιές με λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές, οι οποίες δεν θα προβληματίζουν. Όσο πιο δυτικά και πιο βόρεια μετατοπιζόμαστε, τόσο πιο μεγάλα θα είναι τα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Αυτές οι περιοχές όμως από το ύψος της Χαλκιδικής και νοτιότερα και από την Πίνδο και ανατολικότερα θα δεχτούν βροχοπτώσεις τις επόμενες μέρες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις