Όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, το εμβόλιο κατά του κορονοϊού σε παιδιά ηλικίας 12-17 ετών, θα χορηγείται και στα ιατρεία των παιδιάτρων. [Διαβάστε εδώ]

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, το εμβόλιο θα χορηγείται χωρίς κανένα κόστος για τους γονείς.

Όπως είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα εμβόλια για τα οποία οι γονείς πληρώνουν την επίσκεψη στο ιατρείο, σε ό,τι αφορά αυτό του κορονοϊού, θα είναι δωρεάν.

Οι παιδίατροι θα αμείβονται για κάθε εμβόλιο κατά του κορονοϊού από το κράτος. Συγκεκριμένα 20 ευρώ αν το εμβόλιο γίνει στο ιατρείο και 50 ευρώ αν το εμβόλιο γίνει στο σπίτι, πρόσθεσε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Εμβολιασμοί παιδίατροι: Ποια διαδικασία θα ακολουθείται

Ποια θα είναι η διαδικασία; Οι γονείς απλά θα καλούν τον παιδίατρο για ραντεβού, όπως κάνουν πάντα για κάθε εμβόλιο, προκειμένου να κλείσουν ραντεβού. Ο παιδίατρος θα λαμβάνει και θα αποθηκεύει το εμβόλιο στο ιατρείο του, καθώς το εμβόλιο της Pfizer (το οποίο αποκλειστικά θα κάνουν τα παιδιά) διατηρείται και σε απλό ψυγείο για πέντε μέρες.

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με την οδηγία για κλείσιμο τμημάτων στην περίπτωση που νοσήσει το 50+1% των μαθητών, ο κ. Εξαδάκτυλος δήλωσε ότι λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, «αν έχουμε παιδιά που νοσούν στα αλήθεια, το ποσοστό 50+1 θα καλυφθεί πάρα πολύ γρήγορα».

Σωτήρης Τσιόδρας: Γιατί εμβολίασα και τα τρία παιδιά μου

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, ήταν παρών και ο Σωτήρης Τσιόδρας. Τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών ηλικίας 12-17 ετών. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι και τα τρία παιδιά του έχουν ήδη εμβολιαστεί. Σημείωσε πως ο ίδιος εκτιμά ότι «θα παίξει καταλυτικό ρόλο μαζί με τα άλλα μέτρα στον έλεγχο της επιδημίας και στη σταδιακή αυτορρύθμιση και συνέχιση της κοινωνικής ζωής».

Όπως εξήγησε:

«Είμαστε σε μία εποχή όπου περίπου το 100% των στελεχών που κυκλοφορούν είναι η μετάλλαξη Δ. Η επιστημονική μας ομάδα αναλύει όλες τις πληροφορίες που εισρέουν από το εξωτερικό. Φυσικά αυτή η υψηλή μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δ αφορά και τα παιδιά μας και για αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία τώρα που ανοίγουν τα σχολεία να τηρούνται τα μέτρα πρόληψης έναντι της διασποράς του ιού και στα σχολεία. Μαθηματικές εκτιμήσεις υπολογίζουν ότι μπορεί να κατεβάσει κανείς την πιθανότητα διασποράς στα σχολεία κοντά στο 10% (πολύ σημαντική μείωση της διασποράς δηλαδή και περιορισμό της σε ένα πολύ μικρό ποσοστό παιδιών) με τη μάσκα, το testing και φυσικά ακόμα περισσότερο και με τον εμβολιασμό των ομάδων της οποίας αυτός συστήνεται».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις