Εμβολιασμοί εκκλησίες: Στη Λάρισα ξεκινούν εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού με κινητή μονάδα μπροστά από εκκλησίες. Πρόκειται για πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιερώνυμου.

Συγκεκριμένα, στις 3 Οκτωβρίου στη Λάρισα αρχίζουν εμβολιασμοί για τον Covid19 έξω από τους Ιερούς Ναούς της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες του larissanet.gr, οι εμβολιασμοί θα διεξαχθούν με κινητή μονάδα, η οποία ανά Κυριακή θα βρίσκεται και σε άλλη ενορία.

Εννοείται ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την απρόσκοπτη και ασφαλή διεξαγωγή των εμβολιασμών.

Νωρίτερα, την Πέμπτη (16.09.2021) παρουσιάστηκε το πρόγραμμα των εμβολιασμών μπροστά από τις εκκλησίες της Λάρισας.

«Εμβολιασμένο το 60% των ιερέων της Λάρισας»

Στις δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιερώνυμος, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης και ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Φώτης Σερέτης έστειλαν κοινό και ηχηρό μήνυμα υπέρ των εμβολιασμών.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος επισήμανε πως από κορονοϊό νόσησαν 18 ιερείς, ενώ δεν υπήρξε απώλεια ζωής.

Παράλληλα, ανέφερε πως ήδη έχει εμβολιαστεί το 60% των ιερέων της Λάρισας.

Αρχάνες: Η πρώτη εκκλησία στην Ελλάδα που έγινε και εμβολιαστικό κέντρο

Αξίζει να σημειωθεί πως το δρόμο για εμβολιασμούς στις εκκλησίες, άνοιξε μια εκκλησία στην Κρήτη. Συγκεκριμένα, έπειτα από πρωτοβουλία της Ενορίας Αγίου Νικολάου Αρχανών, μικτό κλιμάκιο της 7ης ΥΠΕ σε συνεργασία με τον δήμο Αχαρνών Αστερουσίων, πραγματοποίησαν εμβολιασμούς στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αχαρνών.

Οι εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson. Ήταν η πρώτη φορά που έγινε κάτι τέτοιο σε Εκκλησία.

«Σκοπός είναι να δώσουμε το μήνυμα ότι η Εκκλησία δεν είναι εναντίον, ότι ενδιαφέρεται και για την πνευματική και για τη σωματική υγεία» είχε δηλώσει στην εφημερίδα “Καθημερινή” ο πατήρ Ανδρέας Καλιοντζάκης.

«Το Ευαγγέλιο λέει “φύλαξε το σώμα σου ως καθαρτήριο της ψυχής”. Είμαστε υποχρεωμένοι να προφυλάξουμε την υγεία του σώματός μας, δεν μπορεί η Εκκλησία να σαμποτάρει την επιστήμη, η θεολογία με την επιστήμη πρέπει να συνεργάζονται» τονίζει ο ιερέας.

Η συγκεκριμένη ιδέα ξεκίνησε όταν ο πατήρ Ανδρέας συναντήθηκε τηλεοπτικά με τον καθηγητή Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκο Τζανάκη.

«Εδώ και καιρό ψάχνουμε μια τέτοια σημειολογική διαδικασία, να δώσει τον τόνο της συμβολής της Εκκλησίας στους εμβολιασμούς, διότι μια μικρή μερίδα ιεραρχών και παπάδων αντιστρατεύονται» σημείωσε ο κ. Τζανάκης, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα.

Διαβάστε σχετικά

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις