Την ώρα που το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιούσε διάβημα στην Τουρκία, τουρκικά μαχητικά προχωρούσαν σε μπαράζ παραβιάσεων και αερομαχίες.

Συγκεκριμένα, το διάστημα 10.00 με 11.00 το πρωί ανάμεσα από Λήμνο και Λέσβο πραγματοποιήθηκε μπαράζ παραβιάσεων του Εθνικού Εναέριου Χώρου. Χρησιμοποίησαν ως αφορμή άσκηση που πραγματοποιείται στην περιοχή.

Η Πολεμική Αεροπορία απογείωσε συνολικά 20 μαχητικά το πρωί τα οποία προχώρησαν σε μπαράζ αναχαιτίσεων, εκ των οποίων οι 7 κατέληξαν σε εμπλοκές των τουρκικών μαχητικών. Όμως, στις 3.20 σημειώθηκαν και νέες αερομαχίες, από μία 6άδα τουρκικών μαχητικών, αυτή τη φορά ανάμεσα από Σαμοθράκη και Λήμνο.

Συνολικά, σημειώθηκαν 17 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου από 26 αεροσκάφη εκ των οποίων τα 6 οπλισμένα.

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: «Θα εξεταστεί παρόμοιο αίτημα» λέει ο Γιάννης Οικονόμου

Γιάννης Οικονόμου

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Στο θέμα με την πιθανή συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρθηκε σήμερα, Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι μέχρι αυτή την ώρα, «τα προγράμματα των δύο ηγετών δείχνουν ότι δεν συμπίπτουν».

«Εάν ο κ. Ερντογάν παρατείνει την παραμονή του και υποβληθεί αντίστοιχο αίτημα, θα εξεταστεί. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι καινούργιο» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Υπενθυμίζεται, πως πριν αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη, ο Ερντογάν προανήγγειλε συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Δεν ξεκαθάρισε βέβαια αν θα είναι μια συνάντηση απρογραμμάτιστη ή αν πρόκειται για προγραμματισμένη τετ α τετ συνάντηση. [Διαβάστε περισσότερα]

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις