Σαρηγιάννης εμβολιασμοί: Την έντονη ανησυχία του για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη Βόρεια Ελλάδα, εξέφρασε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Συγκεκριμένα, ο καθηγητής μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, σημείωσε πως σε κάποιες περιοχές η εμβολιαστική κάλυψη φτάνει μόλις το 40%. Τόνισε, μάλιστα, πως αυτή τη στιγμή έχει τριπλάσια κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους σε σχέση με την Αττική, σημειώνοντας πως: «Αυτό δεν είναι φυσιολογικό».

Σχετικά με την πορεία της πανδημίας, ανέφερε πως στα μέσα του Οκτωβρίου τα κρούσματα θα είναι πάνω από 4.000.

Σαρηγιάννης εμβολιασμοί: Μπορεί 74.000 κρούσματα να είναι παιδιά μέχρι τέλος του χρόνου

Ο κ. Σαρηγιάννης εκτίμησε πως στο τέλος του έτους το 44% των νέων κρουσμάτων θα είναι παιδιά: «Τώρα είμαστε στο 30% των κρουσμάτων. Αν δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός, μπορεί 74.000 κρούσματα να είναι παιδιά μέχρι τέλος του χρόνου» σημείωσε. «Οι ανεμβολίαστοι ενήλικες να μην παίρνουν στον λαιμό τους τα παιδιά» τόνισε.

Ιωάννης Κιουμής: Eπιδημία ανεμβολίαστων

Στην ίδια εκπομπή καλεσμένος βρέθηκε και ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Ιωάννης Κιουμής, ο οποίος τόνισε πως ο κορονοϊός εξελίσσεται σε «επιδημία ανεμβολίαστων». Σημείωσε πως τουλάχιστον το 90% όσων νοσηλεύονται στις ΜΕΘ της Βόρειας Ελλάδας είναι ανεμβολίαστοι: «Αυτοί πιέζουν το σύστημα υγείας, με ό,τι προεκτάσεις μπορεί να έχει η πίεση αυτή».

Σημείωσε πως η εμβολιαστική κάλυψη στη βόρεια Ελλάδα είναι σε τέλμα: «Ήταν η αθρόα προσέλευση για εμβολιασμούς στην πρώτη φάση, που γέννησε αισιοδοξία ότι πήραμε τα μηνύματα από τα πρώτα κύματα. Στη συνέχεια φάνηκε ότι υπάρχει μερίδα του πληθυσμού που είναι πρόθυμοι να εμβολιαστούν, αλλά σύντομα προσκρούσανε στον όγκο των συμπολιτών που έχουν δισταγμούς, φοβίες ή ακόμα και αυτούς που αρνούνται την πανδημία και το εμβόλιο. Έτσι, από τις πρώτες θέσεις εμβολιασμού, η Θεσσαλονίκη και πολλές άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, εμφανίζουν σημαντική υστέρηση στα ποσοστά εμβολιασμών».

Βατόπουλος: Καμπανάκι για τα κρούσματα στη Β. Ελλάδα

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, έκρουσε καμπανάκι για την πορεία του κορονοϊού στη Βόρεια Ελλάδα. Στη Βόρεια Ελλάδα, γενικά υπάρχει κάποιο θέμα, εξήγησε, μεταξύ άλλων, αναφέροντας πως και τα ποσοστά των εμβολιασμών είναι μικρότερα και η επιδημιολογική εικόνα διαφέρει, αφού καταγράφονται περισσότερα κρούσματα. «Η δεξαμενή κρουσμάτων είναι μεγαλύτερη». [Διαβάστε περισσότερα]

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις