Επίθεση με βιτριόλι: Η Έφη Κακαράντζουλα, η καθ’ ομολογία δράστις της επίθεσης με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, έφτασε στο δικαστήριο λίγο πριν από τις 09:00 το πρωί της Πέμπτης, 14 Οκτωβρίου, ανέκφραστη και χωρίς να πει κουβέντα.

Η 36χρονη έφτασε στο δικαστήριο από την οδό Λουκάεως και συνοδευόμενη από αστυνομικούς μπήκε στο δικαστήριο, όπου απολογείται για την πρωτοφανή επίθεση στην Ιωάννα.

Λίγη ώρα πριν από την κατηγορούμενη, έφτασε και η Ιωάννα Παλιοσπύρου, συνοδευόμενη από τον Νίκο Αλεξανδρή, έναν από τους δικηγόρους της.

Η άφιξη της Ιωάννας στο δικαστήριο

Επίθεση με βιτριόλι: Η απολογία

Με μεγάλη αγωνία περιμένουν όλοι και κυρίως η Ιωάννα Παλιοσπύρου, τα όσα θα πει στην απολογία της η Έφη Κακαράντζουλα.  Με την απολογία της κατηγορουμένης, η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι περνά πλέον στην τελική ευθεία για την ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Παραμένει άγνωστο ακόμη αν η κατηγορούμενη θα επιχειρήσει να αιτιολογήσει την πράξη της ή αν θα προτιμήσει μόνο να εναντιωθεί στα στοιχεία που εισέφεραν οι ειδικοί στο δικαστήριο, σχετικά με την «θανατηφόρα ποσότητα υγρού» που χρησιμοποίησε, επαναλαμβάνοντας πως πρόθεσή της ήταν να την τραυματίσει και όχι πως είχε «ανθρωποκτόνο δόλο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Έφη Κακαράντζουλα αναμένεται να αμφισβητήσει τις εκτιμήσεις ειδικών, ότι η ποσότητα που έριξε στην Ιωάννα ήταν πολύ μεγάλη, ίσως και δύο λίτρα όπως ακούστηκε στο δικαστήριο, καθώς πέρα από κάθε άλλο στοιχείο, το ζήτημα της ποσότητας του υγρού είναι καθοριστικής σημασίας για την απόφαση του δικαστηρίου.

Στην ανακριτική της απολογία, η κατηγορουμένη είχε πει πως έριξε «ένα ποτήρι», χωρίς να γνωρίζει πόσο επικίνδυνο είναι. Η 37χρονη δεν έχει αποκαλύψει ακόμη τον τρόπο που προμηθεύτηκε το υγρό, έτσι θα δεχθεί πολλές ερωτήσεις ώστε να φωτιστεί αυτή η πλευρά της υπόθεσης, καθώς κατά την Πολιτική Αγωγή, δεν ενήργησε μόνη της η κατηγορουμένη. Αναμένεται επίσης, να αρνηθεί απόλυτα πως είχε στο μυαλό της να επαναλάβει την επίθεση στην Ιωάννα.

Πολλοί αναμένουν πως η 37χρονη θα δώσει απολογούμενη μία σαφή απάντηση στην ερώτηση «γιατί;». Πως θα αναλύσει όσα έχει πει, περί «εμμονής της» με την Ιωάννα λόγω προσωπικού θέματος. Μία εξήγηση άλλωστε ζητά και η φράση που είπε πριν λίγες ημέρες, μέσα στην δικαστική αίθουσα, στο θύμα: «Εσύ Ιωάννα ξέρεις γιατί έγινε όλο αυτό».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις