Καπραβέλος: Την έντονη ανησυχία του για τις παρελάσεις και τους εορτασμούς του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, εκφράζει ο διευθυντής β´ ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος. Απευθύνει, μάλιστα, έκκληση στην κυβέρνηση να αναιρέσει την απόφαση για παρουσία του κοινού. Συγκεκριμένα, ο καθηγητής κάνει λόγο για εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού στις παρελάσεις με τέτοια ποσοστά ανεμβολίαστων.

«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα εμείς οι υγειονομικοί με τις εθνικές και θρησκευτικές γιορτές να τελεστούν με κάθε λαμπρότητα, αλλά επιμένουμε, το είπαμε όλοι οι επιστήμονες και στους υπουργούς που μας επισκέφτηκαν στο νοσοκομείο, να γίνουν χωρίς θεατές. Να μην επιδιώξουμε τέλος Οκτωβρίου μια τέτοια υπερσυγκέντρωση. Σε τόσο ποσοστό ανεμβολίαστων θα ήταν εγκληματική», λέει χαρακτηριστικά ο Νίκος Καπραβέλος μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ.

μαθητική παρέλαση Αθήνα

INTIME

«Θα αναγκαστούμε σε εφιαλτικές επιλογές»

Ο γιατρός διευκρίνισε πως δεν θα έχουμε έκρηξη, αλλά μια έξαρση της πανδημίας που δεν θα την αντέξει το σύστημα υγείας, καθώς όπως είπε, θα αποδιοργανωθεί. «Θα αναγκαστούμε σε εφιαλτικές επιλογές που τις ζήσαμε. Τι να επιλέξω, να πάρω τον νέο που είναι που πιο ελαφριά και έχει περισσότερες πιθανότητες να ζήσει ή να πάρω τον πιο ηλικιωμένο που είναι πιο βαριά και δεν έχει τις ίδιες πιθανότητες», είπε.

«Το λέμε με όλη τη σημασία της λέξης στην κυβέρνηση, τώρα που βλέπουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα να επιβαρύνονται, προς Θεού, να ξανασκεφτούν τις παρελάσεις» υπογράμμισε.

REUTERS

Καπραβέλος: Τα δύσκολα είναι μπροστά μας

«Δυστυχώς έχουμε προβλήματα στη διαχείριση των άλλων ασθενών. Δεν είμαστε στην αρχή του 2020, που μπορούσαμε να αναβάλλουμε κάποια χειρουργεία. Τώρα δεν παίρνουν άλλη αναβολή. Όλη η βόρεια Ελλάδα βράζει» επεσήμανε ο κ. Καπραβέλος.

«Όταν πεθαίνει ένας νέος, είναι τεράστιο το πρόβλημα. Βλέπω μια χαλάρωση επικίνδυνη σε σχέση με τους εμβολιασμένους, γιατί και αυτοί μολύνονται και διασπείρουν τον ιό, γι’ αυτό και ανησυχούμε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας» κατέληξε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις