Ένα νέο βίντεο από την καταδίωξη στο Πέραμα φέρνει στο φως η «Καθημερινή», όπου ακούγονται οι διαβιβάσεις των αστυνομικών να αναφέρουν ότι «δεν υπάρχουν τραυματίες αστυνομικοί» και να ζητούν δύο ασθενοφόρα στο σημείο.

Ενδεικτικοί είναι οι διάλογοι των αστυνομικών:

– Συνάδελφοι είναι όλοι καλά;

– Έχουν τραυματιστεί δύο δράστες.

– Είναι όλοι καλά;

– Δεν έχουμε δικό μας;

– Είστε όλοι καλά;

Ο αστυνομικός περιγράφει στο κέντρο τι έχει συμβεί: «Κέντρο, έχει παρασύρει πέντε υπηρεσιακά δίκυκλα, δεν υπάρχει τραυματίας συνάδελφος. Αναγκαστήκαμε να ενεργήσουμε Ε23 (πυροβολισμούς), γιατί κινούνταν θανατηφόρα εναντίον των συναδέλφων»

– Μίλα μου, μίλα μου!

– Έχει τραυματιστεί.

«Κέντρο, έχουν τραυματιστεί οι δράστες, έχουμε πέντε μηχανές σε παράσυρση, σύντομα στείλτε ασθενοφόρο».

– Ε, μίλα, μίλα!

– Πάρε ανάσα, πάρε ανάσα…

Ο 21 ετών οδηγός του οχήματος τραυματίζεται θανάσιμα. Ο συνεπιβάτης του 16 χρόνων τραυματίζεται στο χέρι ενώ ο τρίτος επιβάτης καταφέρνει και διαφεύγει πεζός από την περιοχή. Αστυνομικοί τρέχουν πίσω του.

Το χρονικό

Το σπασμένο φινιστρίνι στο λευκό αυτοκίνητο, που κινείτο στην Λεωφόρο Θηβών στο ύψος του Ρέντη θεωρήθηκε ύποπτο από τους αστυνομικούς οι οποίοι κάνουν σήμα στον οδηγό να σταματήσει. Εκείνος αντιθέτως αναπτύσσει ταχύτητα και διαφεύγει. Ενημερώνουν το Κέντρο. Η ομάδα ΔΙΑΣ εντοπίζει ξανά το όχημα στο Αιγάλεω. Η καταδίωξη αρχίζει.

Μέσω της Λεωφόρου Αθηνών φθάνουν στην Λεωφόρου Σχιστού και από εκεί στην Λεωφόρο ειρήνης στο Πέραμα. Στην οδό Φρίξου το κλεμμένο ΙΧ εγκλωβίζεται από λεωφορείο που κατεβαίνει τον δρόμο.

Οι αστυνομικοί ακολουθούν. Τότε ο οδηγός του αυτοκινήτου αποφασίζει να κάνει όπισθεν κι αρχίζει να εμβολίζει τις μηχανές τραυματίζοντας τους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Είναι η στιγμή που οι αστυνομικοί ανοίγουν πυρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ταυτοποιήθηκε και ο τρίτος δράστης. Πρόκειται για έναν 16χρονο, τον οποίο οι αστυνομικοί αναζητούν στην δυτική Αττική και τα Μέγαρα.

Περισσότερα από ένα τραύματα από σφαίρες ο 21χρονος

Από την αρχική νεκροψία του ιατροδικαστή Πειραιά, Ηλία Μπογιόκα, ο νεκρός φαίνεται πως έχει περισσότερα από ένα τραύματα από σφαίρες στο σώμα του. Ολοκληρωμένο συμπέρασμα για τον αριθμό των τραυμάτων και τα αίτια θανάτου του 21χρονου θα προκύψουν από τη νεκροτομή που αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα.

Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση

Οι επτά συλληφθέντες αστυνομικοί, οδηγήθηκαν νωρίτερα στον εισαγγελέα Πειραιά, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Δείτε πιο κάτω στα σχετικά άρθρα περισσότερα βίντεο

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις