Σχολικές εκδρομές: Με αυξημένους ελέγχους και testing, καθώς και έκτακτα μέτρα προστασίας για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, θα γίνονται φέτος οι ολιγοήμερες εκδρομές στα σχολεία. Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας είναι να διεξαχθούν κανονικά ωστόσο το θέμα αναμένεται να ξεκαθαριστεί εντός της ημέρας με σχετικές ανακοινώσεις.

Ο προβληματισμός Τζανάκη και η απάντηση της Ζέττας Μακρή

Έντονη ανησυχία υπάρχει ειδικά για τους μαθητές σχολείων σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, όπως είναι αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Το προβληματισμό των επιστημόνων μετέφερε στην υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΙ έθεσε το θέμα των πενθήμερων εκδρομών των σχολείων σε σχέση με την έξαρση της πανδημίας.

Απευθυνόμενος στην υφυπουργό της ζήτησε να επανεξεταστεί το θέμα των σχολικών εκδρομών, για να μην τεθούν οικογένειες ολόκληρες σε κίνδυνο. “Σχολεία οργανώνουν 5ημερες και 7ημερες εκδρομές σε περιοχές που είναι στο κόκκινο, πχ. στη Θεσσαλονίκη. Πρέπει το υπουργείο να ξαναδεί το θέμα και να τις μεταθέσει ίσως σε πιο σωστό επιδημιολογικό στοιχείο. Δεν μπορούμε να στείλουμε τα παιδιά στο στόμα του λύκου και να έρθουν πίσω και να έχουμε προβλήματα”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η κ. Μακρή, επισήμανε ότι είναι ένα θέμα που συζητήθηκε στο υπουργείο Παιδείας και αποφασίστηκε να γίνονται κανονικά οι εκδρομές με αυξημένο έλεγχο και πριν και μετά, για την πληρέστερη προστασία και των παιδιών και των γονέων.

Παράλληλα, τόνισε ότι τα σχολεία δεν οδηγούν την πανδημία, αλλά την ακολουθούν. “Υπάρχουν κρούσματα στα σχολεία, τα οποία σε ό,τι αφορά στον μαθητικό πληθυσμό, είναι της τάξεως του 0,1%. Τα τμήματα που είναι κλειστά αυτή τη στιγμή είναι 6, δηλαδή 0,1 τοις χιλίοις και συνολικά τις τελευταίες 10 ημέρες ήταν 0,3 τοις χιλίοις”, σημείωσε και ξεκαθάρισε ότι δεν μελετώνται νέα μέτρα για τα σχολεία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις