Διασωληνωμένοι covid Θριάσιο: Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες εργαζομένων στα νοσοκομεία για οργανωμένες επιθέσεις από αρνητές, προκειμένου να μην προχωρούν σε διασωληνώσεις ασθενών.

Συγκλονιστικά είναι τα όσα περιέγραψε στο Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», ο πρόεδρος των εργαζομένων του «Θριάσιου», Μανώλης Βαρδαβάκης. «Θέλω να σας ευχαριστήσω που μας δίνετε τη δυνατότητα να αναδείξουμε το πολύ σοβαρό ζήτημα των επιθέσεων ενάντια σε υγειονομικούς κατά τη διάρκεια της εργασίας τους είτε από ακροδεξιές ομάδες – και το καταγγέλλουμε ευθέως αυτό – είτε και από άτομα με παραβατική ή εγκληματική συμπεριφορά. Να τονίσουμε απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις εμείς οι υγειονομικοί είμαστε χωρίς καμία ουσιαστική νομική κάλυψη και προστασία από το κράτος με ευθύνη και της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων», σημείωσε ο κ. Βαρδαβάκης.

Διασωληνωμένοι covid Θριάσιο: Όσα συγκλονιστικά συνέβησαν

Συγκεκριμένα για το περιστατικό ανέφερε:

«Το βράδυ στις 28 Αυγούστου, γύρω στις 9 η ώρα μία ομάδα 20-25 ατόμων που αυτοαποκαλούνται θεματοφύλακες του Συντάγματος εισέβαλαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο και παρά την προσπάθεια των εργαζομένων και των δύο φυλάκων, κρατήστε ότι το Θριάσιο Νοσοκομείο τη βραδινή βάρδια έχει μόνο δύο φύλακες. Αυτοί μαζί με άλλους 6000 συναδέλφους κινδυνεύουν να απολυθούν στις 31 Δεκεμβρίου. Εισέβαλαν αυτοί οι άνθρωποι και μια ομάδα από αυτούς εισέβαλε στην πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου, που είναι κλινική covid οπότε καταλαβαίνετε ότι απαγορεύεται η είσοδος σε οποιονδήποτε επισκέπτη με αφορμή τη διασωλήνωση μίας ασθενούς.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι η διασωλήνωση της ασθενούς σύμφωνα με τη μαρτυρία των τεσσάρων συναδέλφων μου είχε γίνει με τη θέλησή της. Τα άτομα αυτά εισήλθαν με τη βία στο χώρο της κλινικής προπηλάκισαν τους συναδέλφους και τους απειλούσαν ‘να δείτε τι θα πάθετε από εμάς επειδή διασωληνώσατε την ασθενή’. Μάλιστα, απειλούσαν ότι θα εμποδίσουν τη μεταφορά της διασωληνωμένης ασθενούς σε άλλο νοσοκομείο γιατί δεν υπήρχε διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ covid στο νοσοκομείο μας».

Παρέμβαση της Εισαγγελίας για τις «εφόδους αρνητών» σε νοσοκομεία

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσαν καταγγελίες γιατρών περί «εφόδων», σε νοσοκομεία, προσώπων που θέλουν να αποτρέψουν διασωληνώσεις ασθενών με κορονοϊό, οι οποίες δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα «Real News».

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, έδωσε εντολή να ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση με αφορμή το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας, το οποίο, υπό τον τίτλο «Τάγματα αρνητών εισβάλουν στα νοσοκομεία», αναφέρεται σε κλιμάκωση τέτοιων περιστατικών, επισημαίνοντας πως γιατροί ζητούν, πλέον, την παρέμβαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Στο επίμαχο δημοσίευμα αναφέρονται περιστατικά που έχουν εκδηλωθεί στο Θριάσιο και στο Αττικό, αλλά και στο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη. (Διαβάστε περισσότερα)

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις