Απαγωγή 10χρονης δίκη: «Θέλω να τιμωρηθεί», τόνισε η μητέρα του 10χρονου κοριτσιού, το οποίο είχε πέσει θύμα αρπαγής και σεξουαλικής κακοποίησης από την 34χρονη «κοκκινομάλλα», από την περιοχή της Τούμπας Θεσσαλονίκης τον Ιούνιο του 2020.

Ενόψει της έναρξης της δικής για την υπόθεση, η μητέρα της ανήλικης προσερχόμενη στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης είπε πως «σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα, ερχόμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε το παιδί» ενώ τόνισε πως είναι πολύ δύσκολο να αντικρίσει την κατηγορουμένη.

«Το σκέφτομαι τόσες μέρες πως θα έρθω αντιμέτωπη με την κατηγορουμένη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Θα ήθελα να τη ρωτήσω γιατί το έκανε, ποιος ήταν ο λόγος», υπογράμμισε, λέγοντας πως η ίδια δεν θα μπορούσε ποτέ να το κάνει αυτό. «Όποιος και να ήταν ο λόγος δεν κάνεις κάτι τέτοιο», δήλωσε.

Παράλληλα, δήλωσε σοκαρισμένη για τις καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και σύμφωνα με τις οποίες η 34χρονη βίασε την ίδια της τη μητέρα και κακοποίησε σεξουαλικά τον αδερφό της.

«Δεν μπορώ να καταλάβω τι άνθρωπος είναι αυτή η κατηγορουμένη», ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, τόνισε πως ανυπομονεί για την επιστροφή του παιδιού στο σπίτι, αφού μετά την σοκαριστική εμπειρία φιλοξενείται σε δομή ανηλίκων.

Απαγωγή 10χρονης δίκη: «Δεν έχει πει ούτε μια συγγνώμη»

“Η μάχη που θα δώσουμε σήμερα είναι μεγάλη“, τόνισε σε δηλώσεις της η θεία και νονά της 10χρονης.

Η ίδια εξαπέλυσε πυρά προς την κατηγορουμένη λέγοντας πως μέχρι και σήμερα “παραμένει αμετανόητη”.

“Δεν έχει πει ούτε μια συγγνώμη. Συνεχίζουν με κάθε τρόπο να προσπαθούν να αποφύγουν την τιμωρία και το να γίνει η δική“, ανέφερε επίσης. “Ζητάμε την εσχάτη των ποινών” τόνισε η θεία και νονά του κοριτσιού.

«Η υπεράσπιση προσπάθησε να δημιουργήσει προσχώματα στη δίκη»

Για προσπάθεια να μπουν εμπόδια στη δίκη έκανε λόγο από την πλευρά της η δικηγόρος της οικογένειας της 10χρονης, Ανθούλα Ανάσογλου.

“Ξεκίνησε η διαδικασία. Η υπεράσπιση υπέβαλε αίτημα διακοπής λόγω απουσίας του συνηγόρου της στο εξωτερικό. Το αίτημα αυτό απορρίφθηκε, το δικαστήριο συσκέπτεται και θα μπει ένας αυτεπάγγελτος συνήγορος που θα μελετήσει τη δικογραφία. Η υπεράσπιση για μια ακόμα φορά προσπάθησε να δημιουργήσει προσχώματα στη δίκη. Η δίκη όμως ξεκινάει είμαστε όλοι εδώ“, ανέφερε σε δηλώσεις της η Ανθούλα Ανάσογλου.

Σημειώνεται ότι η 34χρονη αντιμετωπίζει κατηγορίες για αρπαγή ανηλίκου με σκοπό μεταχείρισης σε ανήθικες ασχολίες, βιασμός, γενετήσια πράξη με ανήλικο ο οποίος δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη, έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Για το πρωί της Πέμπτης διεκόπη η δίκη

Τελικά, το πρωί της Πέμπτης 2 Δεκεμβρίου, αναμένεται να ξεκινήσει ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης η αποδεικτική διαδικασία στη δίκη.

Η δίκη ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει σήμερα, αλλά ο συνήγορος της 34χρονης βασικής κατηγορούμενης μετέφερε αίτημα στο δικαστήριο για ολιγοήμερη διακοπή, καθώς, όπως υποστήριξε σε γραπτή του δήλωση, βρίσκεται σε 10ήμερα «καραντίνα» στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου μετέβη το προηγούμενο διάστημα για ειδικές ιατρικές εξετάσεις.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα, ενώ δρομολογήθηκε η διαδικασία διορισμού νέου συνηγόρου. Ύστερα από ολιγόλεπτη διακοπή, οι δικαστές επανήλθαν στην έδρα, γνωστοποιώντας ότι η δίκη θα ξεκινήσει αύριο, έτσι ώστε η νέα υπεράσπιση της 34χρονης να λάβει γνώση της δικογραφίας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις