ΗλείαΗ κακοκαιρία χτύπησε στην πυρόπληκτη ζώνη του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και ήδη έχει προκαλέσει πάρα πολλά προβλήματα. Είναι χαρακτηριστική η εικόνα που μεταφέρουν ο δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Αρβανίτης. Το σύνολο του αγροτικού οδικού δικτύου έχει υποστεί ζημιές, ενώ σε πολλά σημεία υπάρχουν πτώσεις καμμένων δέντρων και κατολισθήσεις, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κυκλοφορία από και προς αρκετά χωριά σημειώνουν.

Όπως μεταδίδει το ilialive, κατολισθήσεις έως αυτή την ώρα έχουν καταγραφεί στο δρόμο Πανόπουλου – Κακοταρίου, Μιράκας – Λάλα, Κρυονερίου – Χελιδονίου, Χελιδονίου – Λαντζοίου, Νεράιδας – Χελιδονίου, Νεράιδας – Λαντζοίου, Νεράιδας – Μηλιών και επίσης στο τμήμα Δίβρη – Τριπόταμα της ΕΟ 111, σε τρία σημεία με πτώσεις βράχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν αποκλεισμένες κτηνοτροφικές μονάδες λόγω των ζημιών στο αγροτικό οδικό δίκτυο. Επίσης ο Ερύμανθος υπερχείλισε στα Τριπόταμα λόγω του μεγάλου όγκου νερών που κατέβασε από τις πηγές του.

Μιλώντας στο ilialive.gr ο δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας αναφέρθηκε στις εκτεταμένες ζημιές στο δήμο και κυρίως στην πυρόπληκτη ζώνη. “Έχουμε αρκετές καταπτώσεις δέντρων και κατολισθήσεις στην πυρόπληκτη ζώνη. Αυτό δείχνει πως πρέπει να επιταχυνθούν οι παρεμβάσεις, καθώς ο χειμώνας δείχνει πως θα είναι αρκετά βαρύς. Σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των προβλημάτων η Πολιτική Προστασία του δήμου βρίσκεται επί ποδός μαζί με όλους τους φορείς για να παρέμβουν όπου χρειάζεται μέρα και νύχτα” σχολίασε.

Αρκετά μεγάλος είναι ο όγκος του νερού που έχει πέσει στην περιοχή και υπάρχουν φόβοι για ζημιές τόσο στη ζώνη του Αλφειού, όσο και στη ζώνη του Ερυμάνθου και του Κλαδέου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις