Πρόταση που αλλάζει τα δεδομένα της καθημερινότητας των πολιτών βρίσκεται στο τραπέζι της κυβέρνησης, η οποία σκέφτεται ένα νέο μέτρο για τους εμβολιασμένους που θέλουν να γιορτάσουν την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς σε κάποιο εστιατόριο ή κέντρο διασκέδασης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA το μέτρο που βρίσκεται στο τραπέζι είναι η είσοδος στην εστίαση για τους εμβολιασμένους μόνο με αρνητικό rapid test.

Το συγκεκριμένο μέτρο φαίνεται πως έπεσε στο τραπέζι της κυβέρνησης μετά και από την σημερινή σύσκεψη που είχε ο Πρωθυπουργός στο Μαξίμου με τον καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα, αλλά και τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν ελήφθησαν κάποια μέτρα ή αποφάσεις, ωστόσο εκτιμήθηκε η επιδημιολογική κατάσταση την ώρα που η παραλλαγή Όμικρον κάνει αισθητή την παρουσία της Ελλάδα και συζητήθηκε το σχέδιο προκειμένου εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι να κάνουν γιορτές με ασφάλεια.

Την στιγμή λοιπόν που οι ανεμβολίαστοι θα παραμείνουν αποκλεισμένοι από κάθε δραστηριότητα μέσα στις γιορτές, στο τραπέζι ειδικών και κυβέρνησης βρίσκεται για πρώτη φορά ένα «μέτρο-ασφαλείας» προκειμένου να μην υπάρχει απότομη αύξηση των νέων μολύνσεων μετά την εορταστική περίοδο.

Άλλωστε δεν είναι λίγοι οι ειδικοί που ήδη μιλάνε για ένα πέμπτο κύμα μετά τις γιορτές το οποίο θα την πυροδοτήσει τόσο η εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον όσο και η αυξημένη κινητικότητα μέσα στις γιορτές.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις