Ενώπιον της 5ης ανακρίτριας Θεσσαλονίκης θα βρεθεί εκ νέου, σήμερα, η 24χρονη, η οποία κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό της σε πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν που διοργανώθηκε σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης.

«Θέλω να βρω το δίκιο μου»

Στο τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου βρέθηκε το πρωί η 24χρονη Γεωργία για να καταθέσει για τον δικηγόρο Θεόφιλο Αλεξόπουλο, που όπως υποστηρίζει της επιτέθηκε φραστικά, με στόχο να την κάνει να σιωπήσει κατά την κατάθεσή της για τον βιασμό στη Θεσσαλονίκη.

«Eυχαριστώ όλο τον κόσμο για την αγάπη του. Η αγάπη που νιώθω και έχω λάβει είναι απίστευτη, με έχει συγκινήσει πάρα πολύ. Το μόνο που θέλω είναι να βρω το δίκιο μου», ανέφερε η Γεωργία Μπίκα φτάνοντας στο τμήμα.

Το μεσημέρι παρουσία ψυχολόγου, η νεαρή γυναίκα θα κληθεί να δώσει διευκρινίσεις για όσα είχε αναφέρει στις προηγούμενες τρεις καταθέσεις της (δύο στην αστυνομία και μία στην ανακρίτρια), προκειμένου να «φωτιστούν» πτυχές της υπόθεσης. Η πρώτη κατάθεση στην ανακρίτρια είχε γίνει πριν από μία ακριβώς εβδομάδα, όταν η 24χρονη κατήγγειλε δύο ακόμη άτομα, πλην του 27χρονου -που κατέστη ήδη κατηγορούμενος και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους- αναγνωρίζοντας τον έναν εξ αυτών.

Υπενθυμίζεται ότι έχει διαταχθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της νεαρής γυναίκας, κάτι που είχε αιτηθεί ο ίδιος ο δικηγόρος της ώστε να διερευνηθούν τα μηνύματα και οι κλήσεις της ίδιας προς επιβεβαίωση της μαρτυρίας της.

Εκτός από την Γεωργία, θα καταθέσει η 17χρονη φίλη της που ήταν παρούσα στο πάρτι, ο εργοδότης της και ακόμα ένας φίλος του με τον οποίο πήγαν μαζί στο ξενοδοχείο για να πάρουν την κοπέλα το πρωί της Πρωτοχρονιάς.

«Προσπαθώ ακόμα να βρω τα πατήματά μου για να αποδείξω την αλήθεια»

Η Γεωργία, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για το βιασμό της στη Θεσσαλονίκη αποκάλυψε πως είκοσι μέρες μετά παραμένει σε κατάσταση σοκ, τονίζοντας πως θα αγωνιστεί για να αποδείξει όλη την αλήθεια. Όπως είπε, με τη βοήθεια ψυχολόγου παλεύει να βρει τη δύναμη για να δικαιωθεί τόσο η ίδια όσο και όλες οι γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί: «Είμαι σε μία κατάσταση που προσπαθώ ακόμα να βρω τα πατήματά μου, να δυναμώσω, ώστε να αποδείξω την όλη αλήθεια».

Μάλιστα, η ίδια θέλησε να στείλει ένα μήνυμα σε όλες τις γυναίκες που έχουν περάσει τέτοιες καταστάσεις: «Παλεύω όχι μόνο για μένα, αλλά για όλες τις γυναίκες. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον κόσμο για την στήριξη. Πρέπει όλες οι γυναίκες που έχουν περάσει τέτοιες καταστάσεις να είναι δυνατές, να μην φοβούνται, δεν πρέπει ένα θύμα να φοβάται. Το θύμα είναι θύμα. Δεν γίνεται ένα θύμα να σκέφτεται μη μου κάνουν κακό. Αν δεν μιλούσα, θα ήμουν όλη μου τη ζωή, έτσι».

Τι θα καταθέσει η Γεωργία

Η 24χρονη θα βρεθεί σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για να καταθέσει για τέταρτη φορά σχετικά με όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ στο ξενοδοχείο.

Πληροφορίες του thesstoday.gr, αναφέρουν πως στην σημερινή κατάθεσή της, η Γεωργία θα εξηγήσει με κάθε λεπτομέρεια όσα συνέβησαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και θα παρουσιάσει την απομαγνητοφώνηση τηλεφωνικών συνομιλιών της, καθώς και τα μηνύματα που αντάλλαξε το μοιραίο βράδυ με τον διοργανωτή του πάρτι.

Εν αναμονή των τοξικολογικών αποτελεσμάτων

Στο μεταξύ, εν αναμονή των τοξικολογικών αποτελεσμάτων βρίσκεται η ανακρίτρια για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση. Όπως μετέδωσε τις προηγούμενες μέρες το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δείγμα που έχει ληφθεί από την 24χρονη απεστάλη σε εξειδικευμένο εργαστήριο της Ελβετίας για τυχόν ανίχνευση νέων ναρκωτικών ουσιών που κυκλοφορούν στην αγορά και δεν υπάρχει -μέχρι στιγμής- η δυνατότητα να προσδιοριστούν από τα αντίστοιχα ελληνικά εργαστήρια. Τα αποτελέσματα αυτά αναμένονται το επόμενο χρονικό διάστημα κι εφόσον ανιχνευθούν ουσίες που οδηγήσουν στο συμπέρασμα ότι η καταγγέλλουσα κατέστη αναίσθητη κατά την τέλεση της εις βάρος της πράξης πιθανολογείται ότι θα υπάρξει αναβάθμιση του κατηγορητηρίου.

Διαφορετική εκδοχή των τριών εμπλεκομένων

Από την άλλη πλευρά, οι εμπλεκόμενοι άνδρες στις καταθέσεις τους παρουσιάζουν εντελώς διαφορετική εκδοχή με τον Βασίλη Λεβέντη, τον μόνο που έχει παραδεχτεί ότι ήρθε σε σεξουαλική επαφή με την κοπέλα, να υποστηρίζει ότι όλα έγιναν ήταν με την πλήρη συναίνεση της κοπέλας.

Η δήλωση του 27χρονου

Τις πρώτες του δηλώσεις έκανε ο 27χρονος Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος είναι μεταξύ των ατόμων που κατηγορούνται για ομαδικό βιασμό της 24χρονης.

Ο ίδιος δήλωσε (ΑΝΤ1) αθώος και μίλησε για το τεκμήριο της αθωότητας. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η σεξουαλική συνεύρεση έγινε με απόλυτη γνώση και συναίνεση της καταγγέλλουσας.

Ο γόνος γνωστής επιχειρηματική οικογένειας ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Επί πολλές ημέρες τόσο εγώ ως πρόσωπο, αλλά και ολόκληρη η οικογένειά μου διασύρεται, “δικάζεται”, αλλά και “καταδικάζεται”, για μια υπόθεση που εκκρεμεί σε στάδιο προδικασίας ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Σε ένα κράτος δικαίου, ο κάθε κατηγορούμενος (οποιοσδήποτε και αν είναι) τεκμαίρεται αθώος, μέχρι να αποδειχθεί πέρα από κάθε αμφιβολία η ενοχή του.

»Η μονόπλευρη υιοθέτηση μιας κατηγορίας, χωρίς στοιχειώδη γνώση και διασταύρωση των στοιχείων της δικογραφίας, δεν προάγει τον νομικό μας πολιτισμό και καταστρατηγεί το τεκμήριο αθωότητας. Εξυπακούεται ότι αυτή είναι η μία και μοναδική αποτύπωση της θέση μου, αφού τόσον εγώ, όσο και ο συνήγορός μου, δεν πρόκειται να συντηρήσουμε την αναπαραγωγή δηλώσεων, απαντήσεων, συνεντεύξεων και σχολίων».

 Τα μηνύματα πριν από το πάρτι

Στο μεταξύ, το φως της δημοσιότητας είδαν τα μηνύματα που αντάλλαξε η νεαρή με τον άνθρωπο που την κάλεσε στο πάρτι. Τα μηνύματα μάλιστα είναι για πολλούς ενδεικτικά της «πίεσης» που ασκήθηκε στη Γεωργία Μπίκα, προκειμένου να πάει στο ξενοδοχείο.

Τα μηνύματα μεταξύ της ίδιας και του μετρ ξεκίνησαν το μεσημέρι της Παρασκευής 31 Ιανουαρίου 2021 και ολοκληρώθηκε το πρωί της Πρωτοχρονιάς.

Αρχικά, σύμφωνα με τον ALPHA, φερόμενος διοργανωτής του πάρτι, Μάνος Παπαδόπουλου, ρωτά την 24χρονη το απόγευμα της παραμονής Πρωτοχρονιάς τι θα κάνει το βράδυ, προτείνοντάς της να πάει σε ένα πάρτι στο ξενοδοχείο ΜΕΤ.

«Έχω πάρτι στο ΜΕΤ, αν ψήνεσαι έλα», της γράφει χαρακτηριστικά.

Η 24χρονη του απαντά ότι μπορεί να πάει με μια φίλη της, ενώ αργότερα της στέλνει ξανά για να του απαντήσει σίγουρα, προκειμένου να γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των ατόμων.

«Ναι. Πιο αργά», του απαντά, με εκείνον να αποκρίνεται: «ΟΚ, στείλε όταν ξεκινάτε να σου πω τι λέτε κάτω (σ.σ. στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου)».

Τα επόμενα μηνύματα ανταλλάσσονται ενώ έχει μπει ο νέος χρόνος, με τη Γεωργία να ρωτάει τι ώρα θα φτάσουν οι προσκεκλημένοι στο πάρτι και τον Μ. Π. να της δίνει σαφείς οδηγίες για το τι να πουν στη ρεσεψιόν. Συγκεκριμένα, της λέει να πει ότι πάνε στο δωμάτιο 602, αλλά να ανέβουν στο δωμάτιο 401.

Αναλυτικά:
Γεωργία: Τι ώρα είστε εκεί;
M. Π.: Μόλις φτάσαμε. Ελάτε.
Γεωργία: Σε μισή ώρα ερχόμαστε, τι λέμε εκεί.
M. Π.: Πείτε δωμάτιο 602 κάτω και μετά έρχεστε στο 401. Οκ; Στείλε όταν φτάσετε κάτω.
Γεωργία: Οκ, τι να φέρω. Ναργιλέ έχει;
Μ. Π.: Θα βρούμε. Ελάτε δεν θα φέρεις κάτι.
Στη συνέχεια, η 24χρονη τον ενημερώνει ότι είναι ήδη αλλού και έχουν πιει πολύ αλκοόλ, ενώ ο Μ.Π. της λέει να μην αργήσει. Όταν η Γεωργία δεν απαντά, εκείνος επιμένει στέλνοντάς της διαδοχικά μηνύματα.
Γεωργία: Είμαστε ήδη αλλού. Έχουμε πιει το κεφάλι μας. Θα αργήσετε έτσι;
M. Π.: Δεν ξέρω, αλλά μην αργήσετε.
M. Π.: Ελάτεεε.
M. Π.: Θα έρθετε;
Γεωργία: Τι να πούμε. Λέγε.
M. Π.: Στο είπα 602 και έρχεστε 401.
Όταν η Γεωργία με τη φίλη της καθυστερούν, ο Μ.Π. της στέλνει ξανά ρωτώντας την αν έφτασαν στο ξενοδοχείο, ενώ μόλις η 24χρονη απαντάει πως κατευθύνονται προς τα εκεί, εκφράζει την ενόχλησή τους, γράφοντας «αυτό είπες πριν μισή ώρα».
M. Π.: Φτάσατε;
M. Π.: Ζεις;
Γεωργία: Ερχόμαστε ε.
M. Π.: Αυτό είπες πριν μισή ώρα.
M. Π.: Πού είσαι;
Γεωργία: Τώρα ερχόμαστε.
Τα τελευταία μηνύματα, ο Μ.Π. φέρεται να τα έστειλε στη Γεωργία το επόμενο πρωί, ρωτώντας την εάν είναι όλα είναι καλά, ενώ είχαν προηγηθεί πολλές αναπάντητες κλήσεις στο κινητό της.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις