Σε Αττική, Εύβοια και Κρήτη εντοπίζονται αυτήν την ώρα τα σημαντικότερα προβλήματα με διακοπές ρεύματος εξαιτίας της κακοκαιρίας σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Σε αρκετές από τις περιοχές υπάρχουν δυσκολίες και στην πρόσβαση των συνεργείων του Διαχειριστή στις βλάβες, λόγω των χιονοπτώσεων.

Πρόεδρος τεχνητών ΔΕΗ: Προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε τις διακοπές

Όπως είπε ο πρόεδρος τεχνικών ΔΕΝ Κώστας Μανιάτης, κατευθυνόμενος προς το κέντρο συντονισμού για τον κεντρικό έλεγχο: «Αυτή τη στιγμή έχουμε μεμονωμένες περιπτώσεις από υπερφορτώσεις όπως στην Καλογρέζα, όπως πιο νωρίς στο Κουκάκι. Έπαθε ζημιά ο μετασχηματιστής. Σε λίγο θα δώσουν ρεύμα, έχουν πάει συνεργεία να το φτιάξουν. Κοιτάμε να αποκαταστήσουμε όλες τις διακοπές όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Έχουμε προβλήματα με γραμμές στην Λούτσα, τη Νέα Μάκρη, στο νέο Βουτζά, Ανθούσα.

Ο κόσμος κρυώνει και δουλεύουν όλα τα μηχανήματα και υπάρχουν αυτά τα θεματάκια. Εμείς είμαστε στον δρόμο. Είναι ελάχιστοι οι τεχνικοί μας. Μόνο τέτοιες μέρες μας σκέφτονται, μετά μας ξεχνάνε. Δεν έχουν κάνει προσλήψεις εδώ και τόσα χρόνια. Και πιέζουμε για προσλήψεις και ακόμα τίποτα».

Αναλυτικά τα προβλήματα στις περιοχές

Αττική: Διακοπή της ηλεκτροδότηση στην Παλλήνη περί την λεωφόρο Μαραθώνος, και την Ανθούσα. Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται με αμείωτους ρυθμούς για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης αντιμετωπίζοντας προβλήματα πρόσβασης λόγω της χιονόπτωσης.

Στην Εύβοια τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αντιμετωπίζουν επίσης σοβαρά προβλήματα πρόσβασης για την αποκατάσταση των βλαβών. Οι βλάβες εντοπίζονται στο Μαντούδι, το Αλιβέρι, τα Ψαχνά και τους Ωρεούς.

Διακοπές σημειώνονται στην Περιοχή της Θήβας περί την λίμνη Υλίκη και στο Πήλιο προς την νότια πλευρά του. Η ηλεκτροδότηση των Σποράδων συνεχίζεται χωρίς προβλήματα μέχρι τώρα.

Στα νησιά η κακοκαιρία έχει επηρεάσει μέχρι τώρα το βορειοανατολικό Αιγαίο (κυρίως τη Λήμνο, τη Χίο και την Ικαρία), τις Κυκλάδες (κυρίως Νάξο, Πάρο, Μύκονο, Σύρο, Αμοργό, Σέριφο, Κύθνο, Σίφνο, Μήλο) και την Κρήτη. Οι σημαντικότερες βλάβες που είναι σε εξέλιξη:

Στα Χανιά: Οι περιοχές στις οποίες σημειώθηκε διακοπή ηλεκτροδότησης είναι: Βλητές, Πυθάρι, Κουνουπιδιανά, ‘Αγιος Ονούφριος, Σταυρός. Έχει ήδη ξεκινήσει επιθεώρηση του δικτύου για τον εντοπισμό της βλάβης.

Στο Αρκαλοχώρι, στον οικισμό των σεισμόπληκτων έχει μεταφερθεί γεννήτριες ονομαστικής ισχύος 300 kVA. Έχουν ολοκληρωθεί οι αναγκαίες καλωδιώσεις και το Η/Ζ έχει ήδη εγκατασταθεί και δοκιμαστεί.

Στο Οροπέδιο Λασιθίου όπου υπάρχει έντονη χιονόπτωση, στάλθηκε ένα συνεργείο δύο ατόμων, το οποίο θα παραμείνει όλο το βράδυ για την άμεση αντιμετώπιση των βλαβών.

Στις Περιφέρειες Μακεδονίας – Θράκης, Πελοποννήσου , Ιονίου καθώς και στη Δυτική Στερεά Ελλάδα δεν αντιμετωπίζονται ιδιαίτερα προβλήματα, πέραν των συνηθισμένων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις