Καταπέλτης ο Αλέξης Κούγιας προς την πλευρά του 20χρονου αλβανικής καταγωγής και του 21χρονου, που εμπλέκονται στη στυγερή δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Ο γνωστός ποινικολόγος προβλέπει βαρύτατες ποινές για το άγριο έγκλημα.
Επιπλέον, ο ως δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου Άλκη, ο Αλέξης Κούγιας εξέφρασε σαφείς αμφιβολίες για την πρόθεση των δύο νεαρών να συνεργαστούν ειλικρινά με τις αρχές.

Σε δηλώσεις του στο thesstoday.gr, ο κ. Κούγιας ανέφερε: «Οι κύριοι συνήγοροι των κατηγορουμένων οι οποίοι μεταφέρουν δηλώσεις των πελατών τους θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί σχετικά με τα όσα λένε τόσο για τις συνθήκες θανάτου του Άλκη, διότι όταν εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου θα πρέπει να μισθώσουν φορτηγό για να μεταφέρουν τις ποινές των κατηγορουμένων , τους οποίους εκπροσωπούν…»!

Ο γνωστός ποινικολόγος δεν παρέλειψε να επισημάνει επίσης, πώς παραμένει πολύ επιφυλακτικός σχετικά με τις πραγματικές προθέσεις του 20χρονου αλβανικής καταγωγής που συνελήφθη νωρίτερα στην Κορυτσά και την ειλικρινή βούλησή του να συνεργαστεί, όπως ισχυρίστηκε ο συνήγορός του, με τις ελληνικές αρχές.

Δολοφονία Άλκη – Τι είχαν ισχυρισθεί οι συνήγοροι του 20χρονου και του 21χρονου

Νωρίτερα με δηλώσεις του, ο δικηγόρος του 20χρονου αλβανικής καταγωγής, Πάρης Σπυράτος, μεταφέροντας τη θέση του πελάτη του τόνισε αρχικά ότι εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για το «ατυχές και δυσάρεστο συμβάν», ενώ πρόθεσή του είναι να εμφανιστεί ενώπιον των ελληνικών αρχών.

«Πιστεύω ότι τις επόμενες ώρες θα παραδοθεί στις αλβανικές αρχές (σ.σ. συνελήφθη στην Κορυτσά) και θα συναινέσει ώστε να ακολουθηθεί η διαδικασία εκδόσεώς του», πρόσθεσε ο δικηγόρος.

Από την πλευρά του ο Απόστολος Λύτρας που εκπροσωπεί τον 21χρονο είχε μεταφέρει την άρνηση του πελάτη του ότι ήταν αυτός που σκότωσε τον 19χρονο Άλκη, επισημαίνοντας ότι ο θάνατος δεν επήλθε από το δρεπάνι, αλλά, από άλλο φονικό όπλο.

«Αυτό που ήδη ξέρω και ευελπιστώ να το πει στην απολογία του ο κατηγορούμενος που εκπροσωπώ είναι ότι τα πράγματα έγιναν με τελείως διαφορετικό τρόπο από όσο γνωρίζουμε μέχρι στιγμής», ανέφερε ο κ. Λύτρας και πρόσθεσε:

«Τα πρώτα λόγια που μου μετέφερε είναι ότι δεν έχει καμία εμπλοκή και με αυτό το δρεπάνι που ακούγεται ότι πράγματι το κατείχε, ότι δεν έχει σκοτωθεί κανείς με αυτό το δρεπάνι, έχει σκοτωθεί με άλλο μέσο. Δεν έχει σκοτωθεί με αυτό το δρεπάνι, δεν έκανε καμία επίθεση, βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο. Είχε το δρεπάνι αλλά του έπεσε μέσα στο αυτοκίνητο. Με αυτό το δρεπάνι δεν έγινε το χτύπημα το θανατηφόρο».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις