Δραματικές στιγμές βίωσε η Αττική, καθώς η φωτιά που ξέσπασε χθες Τρίτη 19/7 στην Πεντέλη, έκανε στάχτη χιλιάδες στρέμματα γης, ενώ κατέστρεψε δεκάδες σπίτια και αυτοκίνητα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν τεράστια μάχη για να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο, που κινήθηκε για ώρες ανεξέλεγκτο λόγω και των θυελλωδών ανέμων.

Με βάση την εικόνα πολύ υψηλής ανάλυσης που ελήφθη από το δορυφόρο Landsat 9 την Τετάρτη (20/7) στις 12:05 τοπική ώρα (Εικόνα 1), την οποία ανέκτησε και επεξεργάστηκε στις 21:00 το ίδιο βράδυ η πυρομετεωρολογική ομάδα FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ)/meteo.gr, η νεότερη εκτίμηση για την έκταση που επηρέασε η δασική πυρκαγιά της Πεντέλης, είναι περίπου 20.350 στρέμματα.

Επισημαίνεται ότι η έκταση αυτή έχει υπολογιστεί κατά προσέγγιση, καθώς οι περιοχές εντός της περιμέτρου δεν έχουν πληγεί όλες το ίδιο, ενώ αναμένεται και ο περισσότερο ακριβής υπολογισμός από την ενεργοποίηση της υπηρεσίας Rapid Mapping του Ευρωπαϊκού Συστήματος Copernicus.

Με κίνδυνο την ζωή τους, Πυροσβέστες και εθελοντές έδωσαν μάχη με τις φλόγες στην Πεντέλη, ενώ οι εικόνες που κυκλοφορούν από τις προσπάθειές τους να περιορίσουν και να σβήσουν την φωτιά, είναι συγκλονιστικές.

Ανατριχιαστικό είναι το βίντεο που δείχνει την τιτάνια μάχη που έδιναν σήμερα το πρωί στην περιοχή της Πεντέλης, με την φωτιά να αναζωπυρώνεται λόγω των δυνατών ανέμων και στο σημείο να υπάρχει πολύ στάχτη από τα καμένα δέντρα.

Οι φλόγες φαίνεται να κινούνται ανεξέλεγκτα παρόλο που στο σημείο υπάρχει ένα πυροσβεστικό όχημα και αρκετοί Πυροσβέστες οι οποίοι κρατούν την μάνικα και προσπαθούν να περιορίσουν την φωτιά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις