Στη δημοσιότητα δόθηκε το τελικό πόρισμα της ανάκρισης εκ μέρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αναφορικά με τη δράση του «θαυματοποιού» ιερέα Δημητρίου Λουπασάκη στους Αγίους Ισιδώρους Αθηνών στον Λυκαβηττό, το οποίο κάνει λόγο μεταξύ άλλων για αγυρτεία και ανυπακοή.

Στη δημοσιότητα το τελικό πόρισμα της ανάκρισης εκ μέρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τη δράση του «θαυματοποιού» ιερέα Δημητρίου Λουπασάκη στους Αγίους Ισιδώρους Αθηνών στον Λυκαβηττό. Μιλά μεταξύ άλλων, για αγυρτεία και ανυπακοή.

Τρία χρόνια διήρκησε η ανάκριση, η οποία έγινε κατ’ εντολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμου Β’ και ανατέθηκε στον τότε Γραμματέα του Επισκοπικού Δικαστηρίου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, νυν Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο και ολοκληρώθηκε το 2017 με πολλές μαρτυρικές καταθέσεις, σε συνέχεια μάλιστα σοβαρότατων καταγγελιών που είχαν δει το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο διάστημα.

Η ιστορία έγινε ευρύτερα γνωστή, χάρη στις καταγγελίες του Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου, ο οποίος αναφέρθηκε σε «ψευδοπροφήτες» και «ψευτοθαύματα» που πραγματοποιούνταν στο εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων στο Λυκαβηττό.

Παρά το γεγονός ότι σχετικά πρόσφατα έγινε γνωστό το ζήτημα, η Ιερά Σύνοδος έχει πλήρη γνώση του θέματος, το οποίο την απασχολεί εδώ και χρόνια, προκαλώντας, μάλιστα, την οργή μεταξύ των αρχιερέων για τον ιερέα των Αγίων Ισιδώρων π. Δημήτριο Λουπασάκη, πολλοί εκ των οποίων κάνουν λόγο για ψεύτικα θαύματα και για την μη ύπαρξη Τιμίου Σταυρού, με τον οποίον ο π. Δημήτριος σταυρώνει πολλούς που προστρέχουν κοντά του.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις