Στο Αυτόφωρο παραπέμφθηκε ο επιβάτης που προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου στη διαδρομή από την Κωνσταντινούπολη προς την Τύνιδα, με τον Τυνήσιο να αναμένεται να δικαστεί, λόγω της έντασης που δημιούργησε, όντας πιθανότατα υπό την επίρρεια μέθης.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας (03/10), όταν έλαβε χώρα μία αναγκαστική προσγείσωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Ένας από τους επιβάτες της πτήσης είχε καταναλώσει αλκοόλ και φέρεται να προκάλεσε αναστάτωση στην πτήση, αγνοώντας τις σχετικές υποδείξεις του προσωπικού του αεροσκάφους να συμμορφωθεί.

Ο επιβάτης είναι ένας Τυνήσιος υπήκοος, 41 ετών και σύμφωνα και μετά τη σύλληψή του διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε σε βάρος του απόφαση ελληνικού δικαστηρίου, με την οποία είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη οκτώ ετών για υπόθεση ναρκωτικών. Η εισαγγελέας τού άσκησε ποινική δίωξη, μεταξύ άλλων, για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και τον παρέπεμψε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, από το οποίο πήρε αναβολή και παραμένει υπό κράτηση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις