Τον λάθος τρόπο για να υπερτονίσει την τουρκική προκλητικότα επέλεξε ο Υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής, Νότης Μηταράκης, μιας  και το βίντεο που δημοσίευσε χρονολογείται από το 2019.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Spiegel, που έκανε τη σχετική ανάρτηση στο Twitter, το βίντεο δείχνει απόπειρα τούρκων λιμενικών να εμποδίσουν βάρκα με πρόσφυγες να εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Μεταναστευτικό: Οι Τούρκοι απωθούν τους πρόσφυγες στο Αιγαίο [Βίντεο]

Ένα σοκαριστικό βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, στο οποίο παρουσιάζεται η τουρκική ακτοφυλακή να προωθεί βίαια μετανάστες στην Ελλάδα, απόρροια της μεταναστευτικής κρίσης.

Στο βίντεο φαίνεται ότι οι Τούρκοι λιμενικοί χτυπούν και σπρώχνουν με βία μακριά από το σκάφος τους μία φουσκωτή λέμβο γεμάτη μετανάστες, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται γυναίκες και μωρά, τα οποία ακούγονται να κλαίνε σπαρακτικά.

Το βίντεο αυτό τραβήχτηκε από πρόσφυγα, ο οποίος διασώθηκε από τις ελληνικές αρχές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό έλαβε χώρα στο Αιγαίο.

Στην ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Μηταράκης, αναφέρει πως «στο απόσπασμα απεικονίζεται η τουρκική ακτοφυλακή να σπρώχνει (push forward) μετανάστες στην Ελλάδα. Αυτό αποτελεί παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και της Κοινής Δήλωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία.

Πρόκειται για περαιτέρω απόδειξη της εργαλειοποίησης των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις