Ένταση προκλήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (07.10.2022) μέσα στην αίθουσα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο δικηγόρος του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης, χαιρέτισε ναζιστικά κοιτώντας τη Μάγδα Φύσσα και ενώπιον της έδρας.

Αφορμή για το περιστατικό με τον Κωνσταντίνο Πλεύρη στάθηκε η δήλωση της Μάγδας Φύσσα κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της: «Είναι πολιτικός κρατούμενος ο Λαγός; Θα τρίζουν τα κόκαλα των πολιτικών κρατουμένων».

Στη συνέχεια, τον λόγο ζήτησε και έλαβε ο δικηγόρος του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης, ο οποίος είπε ότι στο εξωτερικό δεν θα υπήρχε τέτοια φαιδρή εικόνα με χειροκροτητές σε δικαστική αίθουσα. «Θα τολμούσατε εσείς να χαιρετίσατε ναζιστικά αν ήσασταν στο εξωτερικό;» τον ρώτησε η Μάγδα Φύσσα και ο δικηγόρος χαιρέτησε ναζιστικά χαμογελώντας.

Ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν, είχε προηγηθεί η διακοπή της διαδικασίας από την έδρα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για τα χειροκροτήματα του κοινού σε σημείο κατάθεσης της Μάγδας Φύσσα.

Ωστόσο η πρόεδρος και συνολικά η σύνθεση δεν είχε αποχωρήσει από την αίθουσα παρόλα αυτά δεν επέπληξε τον συνήγορο ακόμα και όταν επέστρεψε από τη διακοπή.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ξεκίνησε η αποδεικτική διαδικασία στη δίκη της Χρυσής Αυγής η οποία διεξάγεται στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την κατάθεση της Μάγδας Φύσσα η οποία είναι και η πρώτη μάρτυρας στην υπόθεση.

Κατά σύμπτωση, η εξέταση της έρχεται ανήμερα της επετείου της έκδοσης της απόφασης του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου η οποία έκρινε ότι η Χρυσή Αυγή αποτελούσε μία εγκληματική οργάνωση η οποία λειτουργούσε με τον μανδύα του πολιτικού κόμματος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις