Μία νέα προσπάθεια απάτης από επιτήδειους προς ανυποψίαστους πολίτες έχει ανιχνευτεί από τις Αρχές, με τους επιτήδειους να χρησιμοποιούν τα στοιχεία υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τον τελευταίο καιρό, κυκλοφορεί κείμενο – μήνυμα που διακινείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) ως δήθεν επιστολή του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγου Γεώργιου Κανέλλου και αποτελεί ηλεκτρονική απάτη. Μάλιστα, η συγκεκριμένη επιστολή  φέρει λογότυπα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, του υπουργείου Δικαιοσύνης και ενημερωτικού ιστότοπου, επιχειρώντας να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι προέρχεται από την Ελληνική Αστυνομία.

Από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας έχει “τρέξει” ενημέρωσει που γνωστοποιεί ότι το εν λόγω email είναι ψευδές, αποτελεί απάτη και έχει προφανώς σκοπό να εξαπατήσει – παραπλανήσει τους πολίτες, προκειμένου οι άνθρωποι που το έστειλαν να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος.

Η ΕΛ.ΑΣ. ζητάει από τους πολίτες να μην απαντάνε και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα, καθώς και να μην ανοίγουν τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται συστηματική προσπάθεια εξαπάτησης με ανάλογα κείμενα – μηνύματα, κάνοντας χρήση των στοιχείων αξιωματούχων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις