Σεισμός 4,8 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 6:30 το πρωί της Τρίτης και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική.

Η δόνηση καταγράφηκε στις 6:32 και είχε επίκεντρο  στον θαλάσσιο χώρο, 9 χλμ. νοτιοανατολικά από την περιοχή Ζάρακες, στην Εύβοια. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 13,3 χλμ.

Η αρχική αυτόματη λύση που εκδόθηκε δευτερόλεπτα μετά την σεισμική δόνηση μέτρησε τον σεισμό στα 4,7 Ρίχτερ.

Μετασεισμός 4,1 Ρίχτερ μία ώρα μετά

Λίγα λεπτά μετά τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ ακολούθησε σεισμός 3,2 Ρίχτερ με επίκεντρο την ίδια περιοχή ενώ η σεισμική δραστηριότητα είναι συνεχής. Μάλιστα,  δύο νέοι δυνατοί σεισμοί 4,1 και 4,2 Ρίχτερ σημειώθηκαν λίγο πριν τις 7.30 κι έγινε επίσης αισθητοί στην Αττική.

Τι λένε οι σεισμολόγοι

«Η σεισμική δραστηριότητα βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες δύο εβδομάδες γι’ αυτό και χρειάζεται πολύ καλή αξιολόγηση» σημείωσε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Σημείωσε δε ότι δεν μπορούμε να πούμε ακόμα αν είναι ο κύριος σεισμός και ότι θα γνωρίζουμε τις επόμενες ώρες. 

Από την πλευρά του μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας, πρόκειται για περιοχή που δεν δίνει συνήθως αξιόλογες δονήσεις.

Ο ίδιος τόνισε ότι απαιτείται επιτήρηση στην περιοχή, αλλά εμφανίστηκε καθησυχαστικός δεδομένης της περιοχής.

Μικροζημιές στο χωριό – επίκεντρο του σεισμού

Μιλώντας στον Ant1 ο Πρόεδρος  Κοινότητας Ζαράκων, Χρήστος Τρανός έκανε λόγο για μικροζημιές και κάποιες ρωγμές σε σπίτια αλλά όχι κάτι αξιόλογο. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η σεισμική δραστηριότητα είναι συνεχής και αισθητή στους κατοίκους της περιοχής.

Κλειστά τα σχολεία σε Κάρυστο και Αλιβέρι

Με απόφαση του Δήμου Καρύστου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σε όλες τις κοινότητες και τις δημοτικές ενότητες. «Επειδή καταγράφονται αρκετοί μετασεισμοί και γίνονται έλεγχοι, κλείσαμε προληπτικά τα σχολεία», τόνισε στην ΕΡΤ ο Δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος.

Εκτός από τον Δήμο Καρύστου ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου. Για τον λόγο αυτό, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία και στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου με απόφαση του δημάρχου Θανάση Μπουραντά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις