Κακοκαιρία «Ariel» Ρόδος: Καταστροφές καταγράφηκαν στο νησί της Ρόδου από την ισχυρή βροχόπτωση που πλήττει από τη Δευτέρα 28/11 το νησί, εξαιτίας της οποίας σημειώθηκαν προβλήματα και ζημιές κυρίως σε αγροτικούς δρόμους χωριών.

Η καταρρακτώδης βροχή συνεχίστηκε όλη την ημέρα, προκαλώντας ζημιές σε αρκετά χωριά του νησιού, καθώς και μικρές διακοπές στην ηλεκτροδότηση που έχουν πλέον αποκατασταθεί.

Μετά την αποτίμηση των ζημιών, που έγινε με το πρώτο φως της ημέρας από τον Δήμο Ρόδου, τα προβλήματα αυτά εστιάζονται:

Στην περιοχή του χωριού Κάλαθος, όπου υπήρξαν κατολισθήσεις και μεγάλος όγκος νερού ο οποίος προξένησε πολλαπλά προβλήματα.
Στην περιοχή του χωριού Σορωνή, όπου δημιουργήθηκε μεγάλος όγκος λάσπης από την ισχυρή βροχόπτωση που έπεφτε όλο το βράδυ.
Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, πλημμύρισε μια αποθήκη, ενώ δημιουργήθηκαν επιμέρους προβλήματα σε αγροτικούς δρόμους.

Στην περιοχή του χωριού Δαματριά, υπήρξαν πτώσεις δέντρων, ενώ στην περιοχή των Πεταλούδων συνεχίστηκαν για δεύτερη μέρα κατολισθήσεις, γεγονός το οποίο υποχρέωσε τις αρχές να κλείσουν τον δρόμο για λόγους ασφαλείας.

Αντίστοιχα προβλήματα δημιουργήθηκαν αργά τη νύχτα στις κοινότητες Μαλώνας, Αρχίπολης, Διμυλιάς – Ελεούσας, καθώς επίσης και σε περιοχές της δημοτικής ενότητας Ατταβύρου.

Εξάλλου, εκτός λειτουργίας βρέθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα και το ραντάρ στο αεροδρόμιο του νησιού, με επιβάτες πτήσης από και προς τη Ρόδο να ενημερώνουν για ακύρωση των πτήσεων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις