Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η μεταμόσχευση καρδιάς της 21χρονης φοιτήτριας που έχασε τη ζωής της μετά από παράσυρση στη Θεσσαλονίκη σε μία 40χρονη μητέρα, με την επέμβαση να κρατά περίπου 4 ώρες, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η 40χρονη γυναίκα βρισκόταν σε μηχανική υποστήριξη τους δύο τελευταίους μήνες καθώς έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια. Mετά την επέμβαση είναι σε βαθιά καταστολή στη ΜΕΘ του Ωνάσειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης διασωληνωμένη ενώ υποστηρίζεται ακόμα η καρδιακή της λειτουργία λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι γιατροί είναι αισιόδοξοι ότι όλα θα πάνε καλά ενώ οι γονείς της βρίσκονται έξω από τη μονάδα, πολύ συγκινημένοι με τη δωρεά οργάνων που έγινε από την 21χρονη Έμμα που έδωσε ζωή.

Πού θα δοθούν τα υπόλοιπα όργανα της 21χρονης

Τα υπόλοιπα όργανα της δωρεάς μεταφέρθηκαν σε «Παπαγεωργίου» και «Ιπποκράτειο».

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία της μεταμόσχευσης του ήπατος σε ασθενή στο «Ιπποκράτειο».

Οι νεφροί αναμένεται να μεταμοσχευθούν σε ασθενείς που περιμένουν στη λίστα ληπτών, ενώ οι πνεύμονες κρίθηκαν ακατάλληλοι για μεταμόσχευση.

Οι κερατοειδείς αφαιρέθηκαν από οφθαλμιάτρους του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» και θα μεταφερθούν στην Τράπεζα Οφθαλμών του ΑΧΕΠΑ, όπου θα εξεταστεί σε ποιους ασθενείς θα μεταμοσχευθούν, καθώς υπάρχει περιθώριο μέχρι 15 ημέρες για τη μεταμόσχευσή τους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις