Κιβωτός του Κόσμου: Μία γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη καταγγέλλει ότι εκμεταλλεύτηκαν την άρρωστη μητέρα της και τώρα της παίρνουν το σπίτι. Η 28χρονη μίλησε στον ΑΝΤ1 και ισχυρίστηκε ότι, δύο μήνες πριν πεθάνει η μητέρα της, έκανε μία διαθήκη στην οποία ανέφερε ότι την αποκληρώνει επειδή την χτυπούσε και της φερόταν βίαια και έτσι άφηνε όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία της, δηλαδή δύο σπίτια, ένα αυτοκίνητο και μια μηχανή, στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Η γυναίκα υποστήριξε ότι τίποτα από αυτά δεν ισχύει και ότι δεν υπάρχουν καταγγελίες στην αστυνομία. Σύμφωνα με την καταγγελία της 28χρονης, λίγο μετά το θάνατο της μητέρας της, δύο άνδρες που δήλωσαν εξουσιοδοτημένοι από την πρεσβυτέρα, πήγαν στο σπίτι της, το έβγαλαν φωτογραφίες και της ανακοίνωσαν ότι πρέπει να φύγει.

Πρόστιμα για μαύρη εργασία

Επίσης, ο ΑΝΤ1 ανέδειξε πως σε δομή της «Κιβωτού του Κόσμου», η Επιθεώρηση Εργασίας έχει επιβάλλει πρόστιμο για «μαύρη εργασία».

Συγκεκριμένα, μετά από καταγγελία που έκανε τον Οκτώβριο εργαζόμενος στη δομή του Βόλου της «Κιβωτού του Κόσμου» και το σχετικό έλεγχο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, προέκυψε παράβαση για αδήλωτη εργασία και επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 10.500 ευρώ.

Λίγες μέρες αργότερα, στις αρχές Νοεμβρίου, μετά από νέο έλεγχο στην ίδια δομή, οι ελεγκτές επέβαλαν πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ, για υπέρβαση χρονικών ορίων εργασίας.

Μάλιστα, σε ανύποπτο χρόνο και σε δειγματοληπτικό έλεγχο, που έγινε στα τέλη Αυγούστου, στην δομή της Πωγωνιανής της «Κιβωτού του Κόσμου», δεν προέκυψε κάποια παράβαση της εργατικής νομοθεσίας.

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» προβλήθηκε απόσπασμα δήλωσης από εργαζόμενο, ο οποίος διέμενε εντός της δομής και ανέφερε ότι 450 από τα 500 ευρώ μισθό που του έδινε η «Κιβωτός του Κόσμου», τα ζητούσε πίσω ως ενοίκιο.

Ανήλικος κατήγγειλε ηγετικό στέλεχος για ασέλγεια

Ακόμη μια σοβαρή καταγγελία για την Κιβωτό του Κόσμου βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ένας ανήλικος από τη δομή του Βόλου κατήγγειλε ηγετικό στέλεχος της Κιβωτού για ασέλγεια.

Ο ανήλικος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κλήθηκε μυστικά να καταθέσει πριν από δύο ημέρες, καταγγέλλοντας στις αρμόδιες αρχές στην Αθήνα, ότι ηγετικό στέλεχος της δομής, προέβη σε ασελγείς πράξεις εναντίον του. (Διαβάστε περισσότερα)

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις