Σχολικά κτίρια: Συνεχή είναι τα περιστατικά πτώσης σοβάδων και άλλων υλικών σε σχολεία, που θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικών.

Αυτή τη φορά, όπως καταγγέλλει ο ΣΕΠΕ «Σεφέρης» και αναδημοσιεύει το alfavita, την ώρα λειτουργίας του 1ου Δημοτικού σχολείου Ηρακλείου Αττικής κατέρρευσε τμήμα της οροφής στο διάδρομο. Ευτυχώς, από τύχη για μια ακόμα φορά, δεν τραυματίστηκε κανείς.

«Ο κατάλογος με τα προβλήματα είναι μακρύς: σχολεία εργοτάξια που πηγαινοέρχονται στα κοντέινερς, αίθουσες που πλημμυρίζουν, ταβάνια να στάζουν, στέγαστρα να καταρρέουν κλπ . Εδώ και καιρό είμαστε αντιμέτωποι με την κυβερνητική πολιτική της κρατικής υποχρηματοδότησης, της ελλιπούς συντήρησης και της αδιαφορίας πραγματοποίησης συστηματικών κτηριακών ελέγχων των σχολικών μονάδων. Η ευθύνη συντήρησης των σχολικών κτιρίων έχει γίνει μπαλάκι ανάμεσα στα υπουργεία, στην ΚΤΥΠ και τη δημοτική αρχή Ηρακλείου», τονίζει ο Σύλλογος.

Όλη η ανακοίνωση

Για άλλη μια φορά από τύχη δεν τραυματίστηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί την ώρα λειτουργίας του 1ου Δημοτικού σχολείου Ηρακλείου όταν κατέρρευσε τμήμα της οροφής στον διάδρομο .

Καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή Ηρακλείου που κυριολεκτικά «κωφεύει» μπροστά στα τεράστια κτηριακά προβλήματα των σχολικών μονάδων της πόλης , παρά τις παρεμβάσεις και τις επισημάνσεις που έχουν γίνει από πλευράς των διευθύνσεων των σχολείων και του Συλλόγου μας «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» . Δε φροντίζει να γίνει έλεγχος όλων των κτηρίων που στην πλειοψηφία τους είναι «γερασμένα», έτσι ώστε μαθητές, εκπαιδευτικοί και βοηθητικό προσωπικό να μην κινδυνεύουν την ώρα λειτουργίας τους.

Ο κατάλογος με τα προβλήματα είναι μακρύς: σχολεία εργοτάξια που πηγαινοέρχονται στα κοντέινερς, αίθουσες που πλημμυρίζουν, ταβάνια να στάζουν, στέγαστρα να καταρρέουν κλπ . Εδώ και καιρό είμαστε αντιμέτωποι με την κυβερνητική πολιτική της κρατικής υποχρηματοδότησης, της ελλιπούς συντήρησης και της αδιαφορίας πραγματοποίησης συστηματικών κτηριακών ελέγχων των σχολικών μονάδων. Η ευθύνη συντήρησης των σχολικών κτιρίων έχει γίνει μπαλάκι ανάμεσα στα υπουργεία, στην ΚΤΥΠ και τη δημοτική αρχή Ηρακλείου.

Μας προκαλεί οργή το γεγονός ότι στην εποχή που η πρόοδος και η επιστήμη κάνουν άλματα και δίνουν τη δυνατότητα για κατασκευή νέων σύγχρονων και ασφαλών σχολικών κτηρίων οι προϋπολογισμοί των δήμων είναι ψίχουλα μπροστά στις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί δεν είμαστε αναλώσιμοι. Καθημερινά δίνουμε αγώνα για τη μόρφωση και την εργασία κάτω από ιδιαίτερα επικίνδυνες συνθήκες για τη ζωή και την υγεία μας. Καλούμε τον Σύλλογο Διδασκόντων, τον Σύλλογο Γονέων και την Ένωση Γονέων Ηρακλείου να απαιτήσουμε την ασφαλή λειτουργία του σχολείου. Να γίνει ουσιαστικός έλεγχος τώρα στο 1ο Δημοτικό Ηρακλείου.

Στυλίδα: Ξεκόλλησαν σωλήνες θέρμανσης σε δημοτικό σχολείο

Την ίδια στιγμή, εικόνες που προβληματίζουν είδαν το φως της δημοσιότητας σε δημοτικό σχολείο στη Στυλίδα. Αποκολλήθηκαν σωλήνες θέρμανσης και έπεσαν στους διαδρόμους, έξω από τις σχολικές αίθουσες.

Από καθαρή τύχη αποφεύχθηκαν τα χειρότερα κι αυτό διότι οι σωλήνες θέρμανσης ξεκόλλησαν από τις θέσεις τους απόγευμα που δεν λειτουργούσε το σχολείο.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, οι σωλήνες απέκλεισαν ουσιαστικά τους διαδρόμους του σχολείου, εκεί όπου θα μπορούσαν να υπάρχουν μαθητές και δάσκαλοι.

Φωτό lamiareport

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις