Την περιοχή των Εξαρχείων είχαν μετατρέψει σε ορμητήριο διακίνησης ναρκωτικών τα μέλη κυκλώματος που εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής. Οι διακινητές διοχέτευαν σε όλη την Αθήνα ποσότητες ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτας και χασισέλαιου), χρησιμοποιώντας ως αποθηκευτικούς χώρους ακόμα και σπίτια συγγενικών προσώπων.

Έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής, συνελήφθησαν 4 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας 41, 43, 46 και 49 ετών, καθώς επίσης και ένας 37χρονος και μια 43χρονη για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών, αρχηγικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση, είχε ο 46χρονος που ήταν επιφορτισμένος με την ανεύρεση και προμήθεια ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών καθώς και τη διακίνηση-κατανομή αυτών στα μέλη της οργάνωσης.

Υπαρχηγός του κυκλώματος ήταν ο 49χρονος συλληφθείς, που είχε αναλάβει την αποθήκευση, φύλαξη και διακίνηση των ναρκωτικών, καθώς και τη χρηματική διαχείριση των κερδών. Αντίστοιχο ρόλο είχε ο 43χρονος, που παράλληλα φρόντιζε την περεταίρω μεταφορά των ναρκωτικών στην περιοχή των Εξαρχείων προς περαιτέρω πώληση. Τέλος ο 41χρονος ήταν υπεύθυνος για τη διακίνηση των ναρκωτικών και τη μεταφορά των μελών της οργάνωσης για παράνομες δραστηριότητες.

Η εγκληματική οργάνωση χρησιμοποιούσε σπίτια στην περιοχή των Εξαρχείων, ως ορμητήρια, ενώ ο 46χρονος χρησιμοποιούσε οικία συγγενικού του προσώπου στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας για τη φύλαξη, αποθήκευση και διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών προκειμένου να αποφύγει τον εντοπισμό του, σε περίπτωση ελέγχου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις