Κρίσιμα ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας της δικαιοσύνης και της αντανάκλασης που έχει η λειτουργία του θεσμού στους πολίτες ανέδειξε από το βήμα της τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος κάλεσε τους συναδέλφους του στο πλαίσιο της ατομικής ευθύνης και του θεσμικού του ρόλου να βρίσκονται σε εγρήγορση.

«Έλληνες εισαγγελείς γρηγορείτε», ήταν το μήνυμα του ανωτάτου εισαγγελικού λειτουργού.

Αναφερόμενος ο κ. Ντογιάκος στην επίτευξη της ταχύτητας εκδίκασης των υποθέσεων, στην ποιότητα και την αξιοπιστία της Δικαιοσύνης, τόνισε ότι αυτό που απαιτείται είναι «η αύξηση του βαθμού της ατομικής ευθύνης ενός εκάστου σε όλα τα επίπεδα ανεξαιρέτως».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στις τηλεδίκες, τους δικηγόρους των «τηλεπαραθύρων», αλλά και στο θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Ειδικότερα, αναφερόμενος ο εισαγγελέας στις τηλεδίκες επισήμανε:

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα η ποινική Δικαιοσύνη βρίσκεται στο προσκήνιο της κοινωνικής ζωής και το σπουδαιότερο, στο στόχαστρο των μέσων επικοινωνίας, αλλά και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ο αγώνας είναι άνισός, όχι όμως χαμένος. Οι μάχες μεταξύ “τηλεοπτικών δικών” και τεκμηρίου αθωότητας καθημερινές… αντιπαρατίθενται καθημερινά η υπερβολή με το μέτρο, η ψυχραιμία με την ένταση, η άγνοια με τη γνώση, η εντιμότητα με τη σκοπιμότητα».

Ο κ. Ντογιάκος αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στο ζήτημα των τηλεφωνικών υποκλοπών, που είναι στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα, επισήμανε ότι «οι έρευνες θα προχωρήσουν χθες, με τα δεδομένα και στοιχεία που υπάρχουν» και οι εισαγγελικές αρχές θα κάνουν το καλύτερο δυνατό στο συντομότερο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις