Πλήθος πολιτών συγκεντρώθηκε το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας τιμώντας την μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, που δολοφονήθηκε από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα πριν από 14 χρόνια.

Νωρίτερα το κέντρο της Αθήνας, το οποίο ήταν απροσπέλαστο, καθώς πραγματοποιήθηκαν μαθητικές, φοιτητικές και πανεκπαιδευτικές συγκεντρώσεις  με αποτέλεσμα να κλείσει για λίγη ώρα η Πανεπιστημίου.

Αυτήν την ώρα(2.30) κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας , σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της αστυνομίας.

Κλειστός παραμένει ο σταθμός του Μετρό, «Πανεπιστήμιο».

Θα ακολουθήσουν στις 18.00 συγκεντρώσεις που πραγματοποιούν συλλογικότητες και κόμματα, από την Αριστερά και τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Στις 21.00 το βράδυ, αντίστοιχο κάλεσμα υπάρχει για συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας στα Εξάρχεια, στην συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα.

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Περισσότεροι από 5.500 αστυνομικοί, ελικόπτερα, drones και «Αίαντες» συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. ενώ από τη ΓΑΔΑ έχουν σχεδιαστεί δρακόντεια μέτρα για το ενδεχόμενο επεισοδίων, τα οποία θα κινηθούν στο ίδιο πνεύμα με τα μέτρα για το Πολυτεχνείο, τα οποία χαρακτηρίζονται επιτυχημένα.

Όπως ανακοινώθηκε, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν προγραμματιστεί, θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Από τη διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Κλειστός θα είναι το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας ο σταθμός Πανεπιστήμιο του Μετρό.

Συγκέντρωση  και πορεία στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση και πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου πραγματοποιήθηκε, το μεσημέρι, στη Θεσσαλονίκη, από φοιτητικούς συλλόγους, κινήσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στη διαδήλωση ακούστηκαν συνθήματα ενάντια στην αστυνομική βία, με αναφορές και σε άλλα περιστατικά.

Η συγκέντρωση έγινε στην Καμάρα, στις 12 το μεσημέρι και μισή ώρα αργότερα ξεκίνησε η πορεία προς το κέντρο της πόλης, η οποία αφού διέσχισε τις οδούς Εγνατία , Ι. Δραγούμη, Αγίου Δημητρίου και Ιασωνίδου κατέληξε και ολοκληρώθηκε στην Καμάρα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις