Με βολές κατά εκείνων των συστημικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που φροντίζουν να αναπαράγουν μόνο την επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ, οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αθηνών τίμησαν τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, δεκατέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Στο θεατρικό δρώμενο οι μαθητές δηλώνουν, παράλληλα, την αλληλεγγύη τους σε εκείνα τα ΜΜΕ που προσπαθούν να αναδείξουν τα γεγονότα στην πραγματική τους διάσταση.

Οι μαθητές προετοίμαζαν επί μια εβδομάδα το μονόπρακτο, σε μια προσπάθεια να αναδείξουν ότι η αστυνομική βία και αυθαιρεσία συνεχίζεται, με τελευταίο παράδειγμα τον εν ψυχρώ πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό της ΔΙΑΣ στη Θεσσαλονίκη.

Οι αστυνομικές δυνάμεις πρόταξαν τις ασπίδες τους, όταν οι μαθητές θέλησαν να πάνε στο θεατράκι του Στρέφη για να παρουσιάσουν και εκεί το δρώμενο.

Η εντολή από τον ασύρματο ήταν «Δεν προβαίνετε σε καμία ενέργεια παρακολουθείτε τα άτομα από μακριά», όπου άτομα είναι οι… μαθητές. Χαρακτηριστική η στιχομυθία που κατέγραψε ο ρεπόρτερ της «Αυγής», Κώστας Παπαντωνίου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις