Σφηνωμένη σε πόρτα ξενοδοχείου βρέθηκε σήμερα η δεύτερη σφαίρα που έριξε ο αστυνομικός σε βάρος του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας.

Η σφαίρα έχει ήδη παραληφθεί από την Εγκληματολογική Υπηρεσία και θα εξεταστεί αν είχε παρόμοια πορεία με την πρώτη, που τραυμάτισε στο κεφάλι τον 16χρονο. Αν κάτι τέτοιο αποδειχθεί θα σημαίνει αυτόματα ότι ο κατηγορούμενος αστυνομικός δεν πυροβόλησε στον αέρα ως προειδοποιητική βολή για να σταματήσει το όχημα που οδηγούσε ο νεαρός Ρομά.

Στο μεταξύ, στο δικαστικό Μέγαρο παρουσιάστηκαν το πρωί οι γονείς του 16χρονου με τον δικηγόρο τους, Θεόφιλο Αλεξόπουλο, προκειμένου να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής.

“Εμείς το μόνο που θέλουμε είναι δικαιοσύνη. Να τιμωρηθεί και να μπει μέσα γιατί πυροβόλησε έναν 16χρονο… Ο γιος μου ήταν το καλύτερο παιδί, αν και έκανε αυτό που έκανε ζητάμε συγνώμη, δεν έπρεπε να τον πυροβολήσουν…” δήλωσε συντετριμμένος ο πατέρας του Κώστα Φραγκούλη εξερχόμενος από τα δικαστήρια. Δίπλα στον πατέρα του 16χρονου στεκόταν η μητέρα του, που ζήτησε δικαίωση.

ΟΕΝΓΕ: Πυρά στον διοικητή του Ιπποκράτειου για τη μη έκδοση ιατρικού ανακοινωθέντος

Την ίδια ώρα πυρά εξαπολύει η «ΟΕΝΓΕ» κατά του διοικητή του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης σχετικά με το γεγονός ότι δεν έχει εκδοθεί ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του 16χρονου Κωνσταντίνου Φραγκούλη

Αφού ξεκαθαρίζει η ΟΕΝΓΕ ότι η έκδοση ιατρικού ανακοινωθέντος απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη των συγγενών του ασθενούς, χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» τη στάση του διοικητή που δεν έχει προχωρήσει σε δημόσια ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Φραγκούλη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από την ΟΕΝΓΕ

Η έκδοση ιατρικού ανακοινωθέντος σε κάθε περίπτωση είναι ευθύνη του (εκάστοτε) διοικητή του νοσοκομείου. Ευθύνη των γιατρών είναι η ενημέρωση των συγγενών του ασθενούς.

Είναι απαράδεκτη η στάση του διοικητή του «Ιπποκράτειου» Θεσσαλονίκης να μην εκδίδει ανακοινωθέν για την κατάσταση του 16χρονου θύματος δολοφονικής αστυνομικής βίας, εφόσον έχει τη σχετική άδεια από τους συγγενείς του ασθενούς.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις