Σε αποκλεισμούς της Εθνικής οδού Αθηνών Θεσσαλονίκης (Ε65) θα προχωρήσουν καθημερινά από έδω και στο εξής οι αγρότες, μετά και την απόφαση τους στις γενικές συνελεύσεις που έλαβαν χώρα να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι αγρότες που ανέβηκαν πεζή στον Ε65 πραγματοποίησαν γενική συνέλευση όπου αποφάσισαν να συγκροτηθεί Συντονιστική Επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων αγροτών από κάθε χωριό. Ανακοινώθηκε ότι το μπλόκο θα στηθεί κάτω από τον Ε65 στην παλιά Εθνική Οδό Καρδίτσας – Αθήνας και στον δρόμο Λάρισας – Καρδίτσας. Επίσης, καθημερινά θα γίνονται αποκλεισμοί του Ε65, ενώ σε νέες γενικές συνελεύσεις θα καθοριστούν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) Κώστας Τζέλλας στη διάρκεια της συνέλευσης, ευχαρίστησε για τη μαζική συμμετοχή αγροτών από όλη τη Θεσσαλία, ενώ αναφερόμενος στο διεκδικητικό πλαίσιο έκανε λόγο για:

  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεσή τους, λόγω απωλειών ξένων αγορών ή λόγω των μεγάλων ζημιών στην παραγωγή από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο.
  • Μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι στον κυκλικό κόμβο του Ε65 στην Καρδίτσα, όταν αγρότες στην προσπάθειά τους να ανέβουν στον αυτοκινητόδρομο Ε65 και να στήσουν μπλόκο, συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις